avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am semnat un contract cu o agenție foto căreia i-am ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am semnat un contract cu o agenție foto căreia i-am plătit, în total 2.100 de lei, dar nu m-au chemat la niciun eveniment din cele promise. Înclin să cred că am fost păcălită, ce pot să fac?

In urma cu 3 luni am încheiat un contract cu o agenție foto care mi- a solicitat suma de 100 lei pentru înscriere si suma de 2000 lei pentru a avea calitate de beneficiar. Mi s- a spus ca voi prezenta rochii de seara, voi face reclama unor creme de fata, voi participa la emisiuni televizate ca ,,aplaudac,, toate acestea fiindu-mi remunerate cu anumite sume de bani. Au trecut 3 luni si nu m-au chemat la nici- o activitate din cele care mi s- au promis si care se menționează si in respectivul contract. De fiecare data când am sunat sa le aduc aminte ca am încheiat un contract dandu-le o importanta suma de bani îmi spun sa aștept. Va rog frumos sa ma sfătuiți ce pot sa fac. Inclin sa cred ca am fost păcălita si nu ma vor chema niciodată la nici- o activitate
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:14, 27 Octombrie 2019
ce scrie in contract cu privire la obligatiile lor ?
Ati fost inselata, desigur, insa contractul e conceput in asa fel, insa f greu ii puteti trage la raspundere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De cand ceva pentru care esti platit devine cu taxare inversa, adica sa dati bani?! E absurd. Verificati daca chiar exista respectiva firma si are numarul de telefon specificat. Aproape garantat e o simpla jecmaneala.
acest răspuns util
Eu ma intreb cand veti ajunge la convingerea ca ati fost inselata?!?
Sa stiti ca excrocii, prin definitie, profita de naivitatea indivizilor.

Va trebui sa studiati cu atentie contractul pt a putea vedea daca aveti vreo sansa sa va recuperati banii.

Va putem ajuta numai daca ne comunicati acest contract (stergeti toate datele dvs personale inainte de a-l pune pe site).
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru temerea dvs. „cred ca am fost păcălita si nu ma vor chema niciodată la nici o activitate” răspunsul este „DA!”. Am doi prieteni care, fiecare separat, au căzut pradă, nu o dată! unor escroci care le-au promis că-i fac... actori în spoturi publicitare. Prietenii mei au fost aleși pentru că (spuneau escrocii) au figuri carismatice, expresive, exact cum trebuie etc. Fiind prietenii mei mi-am permis să le zic „Așa vă trebuie dacă ați fost proști!”. Normal că dvs. nu pot să vă zic la fel...
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2019
g_rugio, utilizator
acest răspuns util
Din păcate, este clar că este o înșelătorie. Verificați mai întâi dacă datele firmei sunt reale și dacă firma are un sediu sau un punct de lucru activ. După ce vă lămuriți, faceți o plângere la Protecția Consumatorului și la poliție și reclamați fapta.
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2019
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie agentie modele Ana_dana Ana_dana Buna ziua, Am fost inselata de o agentie de modele din Bucuresti. Mai exact acum mai multe luni am fost acostata in zona Universitate de o persoana care in ... (vezi toată discuția)
Înșelătorie cu un produs vândut pe internet cuiva din anglia: clientul a primit pachetul, nu l-a plătit și a mai cerut și 2.000 de lei în plus. unde se poate reclama fapta? valy_gaby94 valy_gaby94 Buna seara. O adolescenta a scos la vanzare un aparat foto+ obiective, triped etc, la suma de 5000 lei. (Cam atat face) . Un eventual client i a cerut spre ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune ContSters359201 ContSters359201 Cum pot sa recuperez paguba pricinuita de firma ANSA JOBS SRL din Tg Mures dupa ce mi-a promis un loc de munca in strainatate a uitat de contractul de ... (vezi toată discuția)