avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare creanta societate in lichidare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare creanta societate in lichidare

Care sunt pasii pentru ca o primarie sa-si poata recupera creanta impotriva unei societati srl aflata in lichidare dupa dizolvare? Va multumim
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 14:42, 30 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceiasi ca si cum nu ar fi in lichidare.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Functionez in cadrul unei primarii si am fost notificati de lichidator dupa un an de la pronuntarea sentintei de dizolvare a societatii cu datorii la bugetul local. Se poate incerca o repunere in termen? Dosarul de dizolvare de la instanta este acelasi cu dosarul de lichidare? Mentionez ca ORC a cerut dizolvarea societatii pe motiv de expirare sediu. Ne putem opune radierii pe motiv ca societatea respectiva are datorii la bugetul local? Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nevoie de repunere in termen, puteti solicita plata creantelor oricand. De asemenea, daca este o creanta cuprinsa intr-un titlu executoriu o puteti pune in executare.

Dosarul de lichidare urmeaza dosarului in care a fost dispusa dizolvarea societatii.

In situatia in care creanta dumneavoastra depaseste suma de 40.000 lei, puteti cere intrarea in faliment a societatii.

Daca societatea detine active din care sa va indestulati puteti cere plata creantei dumneavoastra sau sa faceti o dare in plata sau, daca se solicita radierea si trecerea bunurilor in proprietatea asociatilor/actionarilor, puteti face opozitie.

Dar daca societatea nu detine bunuri nu vad ce motive ati avea pentru a va opune radierii. Daca nu are bunuri sau fonduri banesti, evident nu va avea niciodata si atunci ce sens ar avea sa nu se radieze? Doar ca, eventual, sa se prescrie creantele?

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozitie la inchiderea unei firme dennisnic dennisnic Sunt detinatorul unei societati comerciale. Un client are o datoria catre societatea mea de 30.000 lei . Bineinteles ca refuza sa plateasca , invocand ca nu ... (vezi toată discuția)
Radiere srl / ce se intampla cu activele firmei dansara2002 dansara2002 Buna ziua, Am un SRL pe care nu mai am activitate de ceva vreme pe care vreau sa o radiez de la registrul comertului. Ce se intampla in acest caz cu ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)