avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înșelătorie cu un produs vândut pe internet cuiva ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înșelătorie cu un produs vândut pe internet cuiva din Anglia: clientul a primit pachetul, nu l-a plătit și a mai cerut și 2.000 de lei în plus. Unde se poate reclama fapta?

Buna seara. O adolescenta a scos la vanzare un aparat foto+ obiective, triped etc, la suma de 5000 lei. (Cam atat face) . Un eventual client i a cerut spre vanzare dar produsul trebuia expediat in Marea Britanie.

I a trimis extras de cont cu plata sumei convertita in lei, iar ea a trimis pachetul inainte da a se confirma suma in contul ei, spunandu i se ca tranzactia dureaza 24 - 48 ore. Pachetul a ajuns la destinatar dar banii in cont nu.

Dupa multe conversatii cumparatorul i a zis ca banca i a retras 7000 lei iar ca sa poata da drumul tranzactiei trebuie expeditorul sa i trimita 2000 lei . Naivitatea ei, a făcut o sa i trimita suma, dar la câteva minute (30- 40) si a dat seama ca e teapa si a anulat tranzactia.

Clientul nemulțumit i a trimis mesaje ca de ce a anulat tranzactia si ca nu i trimite banii până nu primește el cele 2000 lei. Unde poate reclama înșelătoria tinand cont ca are toate conversațiile si ce poate face in cazul ca pachetul a fost trimis cu numele mamei (Elena) de la aceeași adresă cu al fetei dar conversația e între Ioana si clientul x.
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 00:55, 30 Octombrie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe undeva toate aceste istorii au o morala.
Daca ai invatat sa scrii pe Facebook nu inseamna ca esti un informatician, daca vezi ca pasarica zboara nu inseamna ca esti pilot de vanatoare.

Aceste tepe sunt vechi si arhicunoscute, ca este vorba de un/o adolescent/a nu este relevant, relevanta este lipsa de educatie a/al acesteia/uia vis-a-vis de utilizarea Internet-ului.
Educatia nu se limiteaza la a-i cumpara un smartphone, o tableta, etc... !!!!
Data viitoare va veti trezi ca va pleca in Belgia pt a defila la o falsa prezentare de moda (cititi: a sta dezbarcata in vitrina in asteptarea clientului).

In speta, nu renteaza sa va angajati la cheltuieli suplimentare, cum excrocheria are ca punct de plecare Romania ar trebui sa depuneti plangere la politie, sa luati avocat pt a putea urmari evolutia anchetei, etc...!
La randul ei politia Ro va trebui sa sesizeze politia britanica, politie care la randul ei va constata ca adolescenta/ul a trimis obiectul la o cutie postala care intre timp a schimbat de proprietar, etc... si veti recupera dupa X timp praful de pe toba!!!
Eu cred totusi ca escrocii exact pe asta se bazeaza: nu va depune nimeni plangere ca e cam complicat, deci n-am cum sa fiu prins...
După cum inteleg, alți bani, alta distractie si tot nu va rezolva nimic. Asa i am spus si eu , dar oare nu există nimeni sa i înfunde pe teparii ăștia? Naivitatea există și v a exista mereu, ca nu toti suntem inteligenti caci altfel nu ar mai fi atatia excroci
Nimeni nu va interzice sa va bateti cu morile de vant!!!
Este adevarat deasemenea ca daca nimeni nu reclama, nu depune plangere, etc..., nimic nu se va rezolva si excrocii vor continua sa duca o existenta bine remunerata de naivitatea populatiilor.
Deci, in astfel de cazuri va trebui sa se faca o analiza a sanselor de a obtine ceva!
Cum in cazul de fata suntem intr-o situatie unde 2 jurisdictii nationale trebuiesc sa lucreze impreuna pt a ancheta pe undeva prin Nigeria, Togo, Coasta de Fildes (toate state bananiere unde nu mai exista autoritate statala) sansele de a vedea ceva sunt infime.
Ar fi fost altceva daca am fi avut certitudinea ca excrocheria era domiciliata in UK sau Ro.

Problema este insa alta, educatia populatiilor, dar in Ro statul nu se ocupa de aceasta educatie.
Deci, ca intotdeauna, in Ro sacul si petecul. daca marea majoritate a romanilor n-ar fi creduli si lasi ar vota altfel, asfel incat sa nu piarda Romania anual 80% din floarea si viitorul natiunii, tinerii ei.

Trebuie sa stiti ca dpdv istoric aceste tepe au fost inventate si au inceput sa se raspandeasca intai in tarile din vest.
In Franta administratiile au inceput sa puna in garda populatia prin anii 2001-2002, in De incepand din 2004, in UK prin 2009.

Asta este diferenta intre statele civilizate si Ro, statele civilizate prefera sa-si protejeze cetatenii pt a avea certitudinea ca acestia isi platesc taxele, in Ro, conducatorii sunt pusi pe japca si le este indiferent daca populatia mai este abuzata si de mici excroci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înșelat cu mailuri false la vânzarea unui ceas de aur. am șanse să recuperez ceasul sau banii? Am avut un ceas de aur pe olx de vanzare!Ma contacta in domn din UK!Domnul a zis sa trimit coletu cu Posta Romana ca el depune bani in contul meu.Dimineata am ... (vezi toată discuția)
Inselaciune prin internet emiliano zapata emiliano zapata Buna ziua tuturor!As dori sa fiu ajutat si eu intr-o chestiune legata de o inselaciune prin internet: m-am inteles cu o persoana pe care am cunoscut-o pe ... (vezi toată discuția)
Fraudă prin western union și posibil furt identitate: cum pot recupera banii pe care i-a ridicat altcineva în locul tatălui meu? sabo ioana sabo ioana Buna ziua, am trimis suma de 2500euro+comision 90euro prin western union catre tatal meu, pentru a fi ridicati din franta. Am facut acest lucru deoarece voiam ... (vezi toată discuția)