avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate

Buna ziua, Intrebarea mea este si sper din tot sufletul sa primesc un raspuns Sunt plecata din Romania din anul 2008 pe teritoriul Germaniei in anul 2011 am oficiat casatoria la primaria unde locuiesc apoi am facut toate demersurile si am dobandit cetatenia Germana ,( domiciliu stabil,loc de munca definitiv absolut toate drepturile le detin ) actual detin Pasaport ,Carte de identitate Germane : Acum revin la Identitatea Romaneasca ,deci dupa casatorie in anul 2011 eu nu am inregistrat casatoria din germania in Romania in acelasi timp avand si cartea de identitate din Romania care credeam ca nu mai e valabila in momentul ce detin un nou document de identitiate, acum anul 2019 CI a expirat ,intrebarea este ce pot face ? sa renunt la el deoarce eu nu am anuntat autoritatie din Romania ca eu am alt domiciliu in Germania am considerat ca nu e necesar ,Momentan intru si ies de pe teritoriul Romaniei cu actele de identitate Germane fara nici o problema deoarece am un domiciliu stabil,aici. Poate influenta cumva Cartea de identitate Romana expirata anul acesta 2019 la controalele vamale sa-u nu se ia in considerare? Doresc de sarbatorile Pascale sa-mi vizitez Familia si Frati ,si nu as vrea sa am probleme pe la Vame . Va rog un raspuns un sfat este bine primit .Multumesc.

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie petrufilip petrufilip Care sunt obligatiile cetateanului roman care primeste o a doua cetatenie? Este el obligat sa notifice statul roman? Daca DA, prin ce mijloace o poate face? (vezi toată discuția)
Pot sa-mi schimb pasaportul daca viza a expirat ? yoyo28 yoyo28 ma aflu in Egipt iar de un an viza mea nu mai este valabila .. in curand si pasaportul o sa-mi expire .. m-ar intresa sa stiu daca la ambasada in Cairo pot sa ... (vezi toată discuția)
Pașaport simplu electronic în germania C.Roger C.Roger Bună ziua, m-am interesat la Consulat despre refacerea pașaportului expirat în Germania și nu am înțeles un lucru sigur... La numărul de telefon nu ... (vezi toată discuția)