Buna seara, va rog sa ma ajutati cu sfaturi. Am divortat de fostul sot in urma cu 5 ani, am custodia exclusiva a minorului, domiciliul minorului este stabilit la mine, nu am cerut pensie alimentara si nu am avut absolut nici o pretentie de la fostul sot. Copilul il cresc singura, fostul sot nu contribuie cu nimic la cresterea lui si cel mic nici nu isi mai aminteste cum arata tatal lui. As vrea sa ma mut din tara. Cum procedez? Mentionez ca nu am avut niciodata nevoie de procura de la fostul sot pt a calatori cu copilul in strainatate. De ce trebuie sa il informez pe fostul sot daca imi schimb domiciliul? El nu are program de vizita! Doar suna o data la 2-3 ani sa ma ameninte ca l-am parasit. Este un om f violent, cu antecedente. Daca instanta ma obliga sa il informez unde ma mut, o sa ne urmareasca peste tot si o sa traim toata viata cu frica. Ce pot face? Va rog sa ma ajutati cu sfaturi! Va multumesc mult!
Dacă aveți custodie exclusivă puteți să vă mutați în străinătate fără acordul soțului. Doar că trebuie să-l informați și să-i dați adresa din străinătate.
When
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
De ce trebuie sa îl informeze? Omul nu își cauta copilul, nu contribuie la creșterea lui, doar ca să ii dea idei?
Nu informați stimata pe nimeni, de ce sa deschideți cutia Pandorei?Legal puteți pleca liniștită asa ca va sfătuiesc sa o faceți cât mai repede.
Mult noroc va doresc în noul drum și noua viata.