avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca am custodia totala a copilului, ma pot muta in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca am custodia totala a copilului, ma pot muta in strainatate cu el?

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu sfaturi. Am divortat de fostul sot in urma cu 5 ani, am custodia exclusiva a minorului, domiciliul minorului este stabilit la mine, nu am cerut pensie alimentara si nu am avut absolut nici o pretentie de la fostul sot. Copilul il cresc singura, fostul sot nu contribuie cu nimic la cresterea lui si cel mic nici nu isi mai aminteste cum arata tatal lui. As vrea sa ma mut din tara. Cum procedez? Mentionez ca nu am avut niciodata nevoie de procura de la fostul sot pt a calatori cu copilul in strainatate. De ce trebuie sa il informez pe fostul sot daca imi schimb domiciliul? El nu are program de vizita! Doar suna o data la 2-3 ani sa ma ameninte ca l-am parasit. Este un om f violent, cu antecedente. Daca instanta ma obliga sa il informez unde ma mut, o sa ne urmareasca peste tot si o sa traim toata viata cu frica. Ce pot face? Va rog sa ma ajutati cu sfaturi! Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 00:46, 26 Octombrie 2019
Buna seara,
Legal nu aveti nevoie de acceptul nimanui.
Moral .....
Dacă aveți custodie exclusivă puteți să vă mutați în străinătate fără acordul soțului. Doar că trebuie să-l informați și să-i dați adresa din străinătate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce trebuie sa îl informeze? Omul nu își cauta copilul, nu contribuie la creșterea lui, doar ca să ii dea idei?
Nu informați stimata pe nimeni, de ce sa deschideți cutia Pandorei?Legal puteți pleca liniștită asa ca va sfătuiesc sa o faceți cât mai repede.
Mult noroc va doresc în noul drum și noua viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia comuna-drepturi pentru tata si obligatii pentru mama? miriam71 miriam71 buna seara!eu si fostul sot avem custodie comuna asupra baiatului nostru,locuim impreuna avand un credit ipotecar pe apartament,si nici nu am facut partaj.as ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt divortata si recasatorita, am o fetita minora ... FBea@yahoo.com FBea@yahoo.com Buna seara, sunt divortata,si recasatorita,am o fetita minora , in custodie comuna cu fostul sot . In toamna asta ne am mutat in strainatate tot cu fetita, ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna- neplata pensie alina_20 alina_20 Buna seara daca sunt divortata la notar cu un copil minor pe care il cresc eu dar cu custodie comuna pot sa deschid un proces la tribunal pt a avea doar eu ... (vezi toată discuția)