avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Dupa moartea tatalui, eu si inca 6 frati am fost de acord sa ramana in casa fratele mai mic. Cu conditia ca in cazul vinzarii de bunuri immobile (60ari) de pamant, banii se vor impartí in mod egal intre frati Dar mostenitorul legatar a murit de trei luni si are un singur descendent. Nu exista titlul de mostenitor nici de proprietar pe numele nimanui. Ce se poate face ca bunuri tatalui meu sa reivina celor 10 copii adica fratii Mei.
Nu am dat nici o declaratie de renuntare Am semnal ca santem de acord ca fratele mai mic sa ramana in casa , dar in Caz de va vinde casa sau pamantul sa se imparta cu fratii. Cum nu s-a vandut nimic, nu sa facut nici partaj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum se numeste actul pe care l-ati semnat, mai exact?
Dacă ați dezbătut mostenirea și ati ramas cu toții moștenitori, fratele, în calitate de coproprietar nu avea nevoie de acordul dvs ca să rămână în casă.
Ar fi putut să locuiască oricum.
I-ati donat cotele dvs? Daca fratele v-a promis că în caz că vinde va împărți banii cu dvs, înseamnă că in momentul de fata, el este unic proprietar.
Mai exact: cum a ajuns fratele să poată decide dacă vinde imobilul sau nu?
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
raluk0207, utilizator

raluk0207 a scris:

Cum se numeste actul pe care l-ati semnat, mai exact?
Dacă ați dezbătut mostenirea și ati ramas cu toții moștenitori, fratele, în calitate de coproprietar nu avea nevoie de acordul dvs ca să rămână în casă.
Ar fi putut să locuiască oricum.
I-ati donat cotele dvs? Daca fratele v-a promis că în caz că vinde va împărți banii cu dvs, înseamnă că in momentul de fata, el este unic proprietar.
Mai exact: cum a ajuns fratele să poată decide dacă vinde imobilul sau nu?
[/quot
Nu am donat dar nu am avut nici pretentii la nimic din casa. Casa e o casa mica din pamant batut.,si nu aves ce impartíi Doar in Caz de vanzare a pamantului si casei atunci avem pretentii la banii ce ni se cu in din vânzarea acestora Nu sa facut partaj dupa moartea tatalui, dar acum a murit si fratele ramas in casa.deja distrusa. Adica nu a fost ingrijita nici nu sa construir alta Casa a fost ridica ta de parintii Mei acum 50 de ani.
Vreau sa stiu cui II corespunde acum casa si pamantul parintilor.? Fratilor RAMASI in viata sau unicului copil al fratelui Mort?
Nu stiu ce act am semnat ,cum se numeste, dar am fost citati toti fratii pt succesiune.Am renuntat toti la casa parinteasca in acordes fratelui mai mic.In acel timp nu s-a facut inventar la toate bunurile.Pamantul tatalui meu nu a fost trecut ca bun,imobil.Inca nu ajuns la restituir pamantului de catre primaria. In certificarlo de mostenitor nu este specificat nimic de pamant.-La bunuri imobile este trecut doar casa parinteasca si anexarle gospodaresti care se afla pe pamantul mostenit de tatal meu.
Nu stiu ce act am semnat ,cum se numeste

E clar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire baderca baderca V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca luiza44 luiza44 sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui....... va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a ... (vezi toată discuția)
Moștenirea intre frați Drusil Drusil Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și ... (vezi toată discuția)