avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte casatorie

Ce se întâmplă daca nu ți-ai înregistrat căsătoria din Germania in România si au trecut 10 ani. Actual cetățean cu cetățenie germană.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019
Ortesia2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 16:01, 27 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu se întâmplă nimic.
dacă, însă, doriți ca mariajul să producă efecte și să fie recunoscut pe teritoriul României, trebuie înregistrat.
actele de stare civilă emise cetățenilor români de către un stat străin produc efecte în România doar prin înscriere/transcriere.
Multumesc frumos pentru raspuns doamnă Avocat.
As mai avea o nelămurire în privința buletinului Românesc care a expirat am fost anunțată la domiciliul din Ro familiei mele
sa merg să-l schimb ,e normal deoarece eu nu am anunțat autoritățile ca eu mi-am schimbat domiciliu am luat alt nume dupa căsătorie si cetățenia Germană ,. Anual merg acasa la familie si peste tot in lume m-am identificat cu actele actuale care le dețin statului German, ma influențează cu ceva daca nu posed si un act de România..? Ce se întâmplă daca acesta a expirat?

Geanina DRIAN a scris:

nu se întâmplă nimic.
dacă, însă, doriți ca mariajul să producă efecte și să fie recunoscut pe teritoriul României, trebuie înregistrat.
actele de stare civilă emise cetățenilor români de către un stat străin produc efecte în România doar prin înscriere/transcriere.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Multumesc frumos pentru raspuns doamnă Avocat.
As mai avea o nelămurire în privința buletinului Românesc care a expirat am fost anunțată la domiciliul din Ro familiei mele
sa merg să-l schimb ,e normal deoarece eu nu am anunțat autoritățile ca eu mi-am schimbat domiciliu am luat alt nume dupa căsătorie si cetățenia Germană ,. - ce anume să fie normal?

Anual merg acasa la familie si peste tot in lume m-am identificat cu actele actuale care le dețin statului German, ma influențează cu ceva daca nu posed si un act de România..? Ce se întâmplă daca acesta a expirat? - puteți călători cu ce acte vreți.

Geanina DRIAN a scris:

nu se întâmplă nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie petrufilip petrufilip Care sunt obligatiile cetateanului roman care primeste o a doua cetatenie? Este el obligat sa notifice statul roman? Daca DA, prin ce mijloace o poate face? (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean strain non-u.e. danielaone danielaone Buna ziua!Am nevoie de ajutorul dvs. Urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain care va veni aici in urma unei invitatii individuale, valabila 20 zile.As ... (vezi toată discuția)
Reintregirea familiei dintre un cetatean roman si o cetateana din bolivia( in bolivia nu este ambasada sau consulat roman) catalin_gegea catalin_gegea Sunt cetatean roman cu rezidenta in bolivia si sunt casatorit cu o cetateana din Bolivia(casatoria legala a avut loc in spania in anul 2008).Avem 2 copii un ... (vezi toată discuția)