avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Exista o lege prin care se interzice parcarea in ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Exista o lege prin care se interzice parcarea in dreptul sediului unei firme?

Buna ziua
Exista vreo reglementare legislativa prin care proprietarii unei cladiri in care isi desfasoara activitatea mai multe firme, pot interzice parcarea autoturismelor in dreptul curtii (al gardului, pt ca in dreptul portilor de acces inteleg) in timpul saptamanii in intervalul orar 7-18? Motivul invocat: "avem nevoie de locurile de parcare pentru angajatii firmelor care isi desfasoara activitatea aici". Initial comunicarea se facea verbal de catre cineva cu ochi ageri care observa imediat cum vreun nefericit parca, acum au aparut pe toata lungimea gardului si panouri "parcarea interzisa". Mentionez ca in primul rand vorbim despre un trotuar, deci teoretic nu ar avea nimeni voie sa parcheze acolo (nu?), iar in al doilea rand mi se pare aberant sa pui stapanire pe toate locurile de parcare din fata curtii tale, pentru ca ti-ai luat tu obligatia sa le oferi angajatilor locuri de parcare...
Este o fractura in logica mea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 22:44, 26 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu există o astfel de lege.
iar trotuarul este, în cele mai multe cazuri, domeniu public (afară de ipoteza în care discutăm de o cale de acces privată).
iar Codul rutier se aplică fără discriminări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, de câteva zile găsesc în fața porți o mașină ... Dany320 Dany320 Bună ziua, De câteva zile găsesc în fața porți o mașină care este parcată,jumate pe trotuar și jumate pe stradă,cu roata din spate pe spațiu verde ... (vezi toată discuția)
Parcheaza in fata portii mele shankarlove shankarlove Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta intr o problema: Locuiesc la curte, am 2 masini, spatiul din fata curtii masoara cam 12 m incap perfect cele 2 ... (vezi toată discuția)
E legal sa faci mai multe accese auto pe toata lungimea gardului ... Aniam Aniam E legal sa faci mai multe accese auto pe toata lungimea gardului la strada? Am o vecina care si-a facut pe toata lungimea gardului 3 accese auto, 3 porti ... (vezi toată discuția)