avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Chitanță sau factură
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Chitanță sau factură

Buna, am o nelamurire, sunt kinetoterapeut inregistrat la finante ca PFI, ce ofer unui client (persoana fizica) pentru suma de bani primita, chitanta sau factura?
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2019
ChiforFlorin71, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:21, 29 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambele, chitanta se emite in baza facturii!
Multumesc pentru raspuns, dar atunci ce document trec in registrul de incasari si plati? chitanta sau factura?
Eu am contabilă deci nu știu sigur, dar logica mea juridică mă îndrituiește să cred că trebuie să se treacă chitanța, ea face dovada încasării!
Pentru a simplifica, gasiti la magazinele care vând formulare tipizate carnete cu facturi cu chitanță atasata. Eventual, le puteti personaliza sau va faceti o stampila cu datele firmei.

Da, in RJIP se trece chitanta.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2019
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar magazin comert cu amanuntul pfa Tessy Tessy Cum se efectueaza inventarul marfii unui PFA cu activitate comert cu amanuntul, care este neplatitor de tva? Ce registre speciale sau liste speciale exista? Si ... (vezi toată discuția)
Pfa venit real, fara chitante break_noon break_noon Am si eu niste intrebari, daca se poate. Pina anul trecut am fost la norma de venit, de anul asta sunt la venit real, asa ca trebuie sa completez registrul ... (vezi toată discuția)
Necesara casa de marcat? Tudor.M Tudor.M Buna ziua, Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul. Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente ... (vezi toată discuția)