avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul

Daca unul din soti era proprietarul unui ap,care era achitat partial,iar pana la casatorie au fost 2 ani de concubinaj la partaj cel cu drept de creanta poate solicita sa i se considere ca perioada de contributie acei 2 ani?
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2019
Chiriac Tiberiu Gabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:06, 27 Octombrie 2019
Buna ziua,
Poate dar nu are sanse.
perioadele de concubinaj nu sunt prevazute in legile romanesti
Bineinteles ca poate, ce treaba are casatoria sau concubinajul, cu dreptul de creanta ?
Sigur ca adaca a adus imbunatatiri bunului altuia are un drept de creanta, daca poate dovedi, iar termenul de prescriptie pe parcursul casatoriei e suspendat.
Ce va trebuie, e sa dovediti investitia, aici e problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate în concubinaj grasunel grasunel Buna! Am si eu o intrebare;stau in concubinaj de 10 iar acum vrem sa construim o casa,bineînțeles ca va fi pe numele lui.In caz de despartire,eu ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Partaj după divort claudi72 claudi72 Soțul meu a primit mostenire un apartament in perioada căsătorie, l-a dat la schimb si am mai completat 1000 de DM( marci) in 1996. In apartament s-a mai ... (vezi toată discuția)
Partaj divort juna juna am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc (vezi toată discuția)