avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie complicata acte necesare buletin minor 14 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie complicata acte necesare buletin minor 14 ani

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o situatie complicata in care ma gasesc in ceea ce priveste actele necesare pentru emiterea primei carti de identitate a copilului meu.

Atat eu, cat si fiica mea, locuim in apartamentul mamei mele, care este unic proprietar. Domiciliul meu din cartea de identitate este acelasi cu al mamei. Eu sunt divortata, iar domiciliul minorei a fost stabilit de catre instanta de judecata la mine.

Mama mea a fost diagnosticata cu Alzheimer acum 4 ani, iar de 3 luni este rezidenta intr-un camin de specialitate.

Problema majora este ca peste 2 luni, fiica mea va implini 14 ani si va trebui sa ii depun actele pentru cartea de identitate. Apartamentul este pe numele mamei, mama are handicap grav cu insotitor, nu mai este demult in deplinitatea facultatilor mintale si nici nu mai este deplasabila. Din motive diverse, nu am facut actele de tutela/curatela.

Ce pot face? Ce optiuni legale as putea avea?

Va multumesc mult pentru orice raspuns care ar putea duce catre o solutie la aceasta problema complicata.

Oana

Alte discuții în legătură

Fiica bolnava de alzheimer, bunuri administrate de sot ZAV ZAV Buna ziua, as dori sa aflu ce se poate face in situatia urmatoare: Matusa mea impreuna cu fiica ei au cumparat un apartament in urma cu aproximativ 18 ani si ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala persoana varstnica rada_19 rada_19 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Locuiesc intr-o casa cu 2 apartamente. Vecinii celuilalt apartament au depus la Primarie documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament coproprietar bolnav alzheimer GIULIAMATEI GIULIAMATEI Buna ziua Tatal meu vrea sa vanda apartamentul in care locuieste si sa se mute intr-o garsoniera. Coproprietar este mama, bolnava de dementa alzheimer ... (vezi toată discuția)