Am o intrebare poate mai ciudata. Tatal meu natural (nu am fost recunoscut de el din punct de vedere legal) a fost casatorit si toate bunurile au ramas sotiei actuale.
Sotia lui actuala mi-a facut testament pe o parte din bunuri (inainte sa fie finalizata succesiunea). Daca ea inceteaza acum din viata inainte sa fie finalizata sucesiunea testamentele sunt valide ?
Am vazut ca testamentul nu poate fi utilizat decat daca persoana care are testamentul detine si un certificat de deces. Dar eu fiind practic un strain cum pot obtine certificat de deces ? In plus este posibil sa nici nu stiu exact cand aceasta inceteaza din viata.
Din moment ce v-a lăsat un testament, din punct de vedere moral, se presupune că aveți o relație apropiată. Deci cum ati putea sa nu stiti ca a murit ?
Nici nu trebuie să fiți împuternicit. Dacă soția actuală a tatălui dvs decedează înaintea dvs și nu revocă testamentul, dvs o veți moșteni. La momentul în care veți deschide succesiunea la notar, notarul poate să obțină un certificat de deces de uz oficial. Așadar, nu este necesar pentru a deschide succesiunea să aveți certificatul de deces în original. Ceea ce trebuie dvs să faceți după decesul soției actuale a tatălui este să dați o declarație de acceptare expresă a succesiunii, declarație pe care o veți face la un notar public în termen de maxim 1 an de la deces.
Succesiune
marcelsimion
Prezentare speta -
Apartamentul parintilor mei,in anul 1998 data decedeaza,in urma raman mama,sora mea casatorita mea fara copii si eu casatorit fara copii, ... (vezi toată discuția)