avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua,

Am o intrebare poate mai ciudata. Tatal meu natural (nu am fost recunoscut de el din punct de vedere legal) a fost casatorit si toate bunurile au ramas sotiei actuale.

Sotia lui actuala mi-a facut testament pe o parte din bunuri (inainte sa fie finalizata succesiunea). Daca ea inceteaza acum din viata inainte sa fie finalizata sucesiunea testamentele sunt valide ?

Am vazut ca testamentul nu poate fi utilizat decat daca persoana care are testamentul detine si un certificat de deces. Dar eu fiind practic un strain cum pot obtine certificat de deces ? In plus este posibil sa nici nu stiu exact cand aceasta inceteaza din viata.

Cum se poate proceda in acest sens ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:37, 27 Octombrie 2019
Din moment ce v-a lăsat un testament, din punct de vedere moral, se presupune că aveți o relație apropiată. Deci cum ati putea sa nu stiti ca a murit ?
As putea sa stiu dar totusi nu eu sunt imputernicit legal sa iau certificatul de deces,la acest lucru ma refer.
Nici nu trebuie să fiți împuternicit. Dacă soția actuală a tatălui dvs decedează înaintea dvs și nu revocă testamentul, dvs o veți moșteni. La momentul în care veți deschide succesiunea la notar, notarul poate să obțină un certificat de deces de uz oficial. Așadar, nu este necesar pentru a deschide succesiunea să aveți certificatul de deces în original. Ceea ce trebuie dvs să faceți după decesul soției actuale a tatălui este să dați o declarație de acceptare expresă a succesiunii, declarație pe care o veți face la un notar public în termen de maxim 1 an de la deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - de unde sa incep? Langa Geta Langa Geta Va rog sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat la 1 nov 2009. La o verificare a actelor care s-au aflat in posesia sa am ... (vezi toată discuția)
Succesiune solicit solutie microunde microunde Buna ziua, am urmatoarea inrebare l.a notariat la succesiune cum se respecta articolul 30 din codul familiei in ceea ce priveste sotia nu trebuie sa se ... (vezi toată discuția)
Succesiune marcelsimion marcelsimion Prezentare speta - Apartamentul parintilor mei,in anul 1998 data decedeaza,in urma raman mama,sora mea casatorita mea fara copii si eu casatorit fara copii, ... (vezi toată discuția)