avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj după 2 ani de la divorț: își mai pot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj după 2 ani de la divorț: își mai pot recupera părinții mei banii pe care ni i-au donat pentru cumpărarea apartamentului?

Buna ziua, am divortat acum 2 ani si am facut partaj in care era pus la bataie un apartament si o masina. Am renuntat la apartament si am acceptat suma de 2500 euro plus masina. Apartamentul a fost achizitionat prin donatie cu cota 32/100 parintii mei,,48/100 parintii ei si 20/100 noi din economii comune. Ne-am hotarat la niste termeni verbali eu cu fosta sotie, termeni pe care ea i-a incalcat, asa ca parintii mei isi pot cere partea de 32/100 din suma chiar daca au fost donatie catre mine?
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu.
in ce fel i-a incalcat ? v-a dat masina si suma ?
partajul l-ati facut la notar si scrie cum v-ati inteles exact ?
E greu de inteles cum adica era o donatie dar din economii...
Partajul s-a făcut la notar,,,mie mi-a venit 2500 euro și mașina....atât....la mijloc e vorba si de un copil la care avem tot la notar crestere comuna. Intelegerea a fost ca ne intelegem ca oamenii si pot sa-mi vad si eu copilul...ea nu mi-l mai da decat odata la luna 3 ore...asta e de cand s-a recasatorit....Parintii mei, bunicii copilului sufera la fel ca mine demult ca nu-si vad nepotu.....si ei nu si-au cerut partea care ne-o daduse de 32/100 din suma doar ca ea sa ne lase sa-l vedem cum e normal. In aceste conditii...pot redeschide partajul pentru partea de 32/100?

gi-jane2 a scris:

nu.
in ce fel i-a incalcat ? v-a dat masina si suma ?
partajul l-ati facut la notar si scrie cum v-ati inteles exact ?

Ei ne-au făcut donatie banii manual....noi am achitat diferenta din economiile noastre

Liliana Gradinaru a scris:

E greu de inteles cum adica era o donatie dar din economii...

nu isi pot recupera nimic.. apoi, nu are legatura partajul cu copilul. cereti-va drepturile legate de copil

Alte discuții în legătură

Donatie/dar manual dislexic dislexic buna ziua! am o problema legata de forma donatiilor... situatia e ceva de genul: mama isi ajuta fiul casatorit cu o suma de bani pentru a-si achizitiona o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare. mama mea a vandut casa parintilor ... daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj vrabie.alina vrabie.alina buna ziua. va rog sa ma ajutati cu o parere.sunt casatorita de 6 ani, am un copil de 3 ani si divortez acum.problema mea este ca avem un apartament cumparat ... (vezi toată discuția)