avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Rectificare de suprafata
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Rectificare de suprafata

Buna ziua, va rog daca ma poate cineva indruma care ar fi calea cea mai simpla sa fac o rectificare de suprafata, detin un teren care in acte are 1000 m2 iar in realitate 1500m2, precizez ca, cu vecini nu sunt probleme iar brezdele sunt bine delimitate si de foarte mult timp,multumesc
Cel mai recent răspuns: adrianszh , utilizator 20:01, 28 Octombrie 2019
Trebuie sa angajati un cadastrist care sa intocmeasca documentatia cadastrala in concordanta cu suprafetele reale. Acesta va depune si cererea de modificare a suprafetei la OCPI. De asemenea, trebuie sa aveti declaratia notariala a tuturor proprietarilor implicati cu privire la acordul acestora ref. la modificarea suprafetei. De regula modificarea suprafetei in sensul majorarii acesteia se poate face prin procedura demai sus doar daca majorarea nu depaseste 10% pentru teren intravilan si 5% pentru extravilan, In caz contrar, trebuie sa formulati o actiune in instanta.
Depaseste cu mult cei 5% si vroiam sa stiu in instanta care sunt demersurie cele mai simple, imi spunea cineva ca , cu o expertiza extrajudiciara ar fi cel mai ok daca nu exista nici un oponent, multumesc
Trebuie sa deschideti actiune in instanta si sa solicitati instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea topografie.
Numai in baza hotararii definitive a instantei se pot efectua modificarile cadastrale.
O expertiza extrajudiciara nu va ajuta, tot va trebui sa aveti o hotarare definitiva a instantei si expertiza extrajudiciara de regula nu este avuta in vederede catre instante.
Am inteles , multumesc frumos, ma informat gresit cine mi a spus ca , daca nici un vecin nu este impotriva atunci cu o expertiza extrajudiciara se poate rectifica,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru gresit Lioan2002 Lioan2002 Buna ziua , Parintii mei detin un tilul de proprietate de 1346 m2 pentru un teren intravilan ( la fata locului parintii tin aceeasi suprafata de cand s-a ... (vezi toată discuția)
Corectie carte funciara Gabriel_121 Gabriel_121 Buna ziua, Sunt in situatia urmatoare. Am achizitionat un teren intravilan ce este trecut in CF cu suprafata de 2483 m2. Am inceput procedurile de obtinere a ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate construire gard 25Maria23 25Maria23 Pe Hotararea Judecatoreasca sunt delimitate hotarele a doua terenuri. In fapt, gardul ar trebui sa treaca prin casa unuia dintre proprietari. (Dupa 13 ani de ... (vezi toată discuția)