Vreau sa divortez de sotul meu si nu stiu exact daca e bine sau nu sa ma reprezinte un avocat. E mai indicat decat sa ma duc singura sa ma reprezint? Ma gandesc ca platesti un onorariu , taxe etc si el nu plateste nimic si e bine merci . il pot obliga la plata cheltuielilor de judecata?
Daca se dispune divortul din culpa comuna, sau chiar din culpa sotului si avocatul cere expres, se poate aproba de judecator impartirea, sau sa plateasca el tot, a cheltuielilor de judecata, daca aveti de la cine recupera. Apelati la avocat daca nu va intelegeti, amiabil, si mai ales daca aveti de facut si partaj.
Daca in schimb va intelegeti amiabil cu sotul cred ca partajul e mai ieftin de facut la notar si atunci nu e obligatoriu sa va reprezinte in instanta avocat.
Daca divortul este de comun acord nu aveti nevoie de avocat.
In cazul in care nu va intelegeti cu privire la impartirea bunurilor comune atunci problema se schimba si veti avea nevoie de asistenta juridica!B-)
In primul rand, daca aveti copii, este foarte important sa decideti la cine raman inainte de a va prezenta la proces.
Cunosc persoane care au divortat fara avocati pentru ca au fost de acord asupra tuturor conditiilor de indeplinit (copii, partaj si motive suficient de bune sa se admita cererea de divort).
Daca nu aveti un motiv suficient de bun sa divortati va fi nevoie de un martor care sa confirme faptul ca nu va mai intelegeti si este inutil sa continuati casnicia. La partaj, daca nu va intelegeti devine mai complicat dar si aici sunt legi care protejeaza partile implicate.
Depinde de Dvs. daca merita interventia unui avocat sau nu.
Pe acest forum sunt multi avocati si consilieri care v-ar putea ajuta daca oferiti mai multe detalii.
Succes!:luck:
Laura
daca vreti sa divortati din vina exclusiva a sotului va trebuie avocat.si puteti solicita cheltuieli de judecata ....daca insa stiti procedura in instanta nu va trebuie.:D
De acord cu colega... daca dv. cunoasteti domeniul nu aveti nevoie, daca nu-l stiti, aveti nevoie. Indiferent de divort, intelegeri sau nu.
Eu stiu sa schimb o teava, un flotor, o garnitura si nu chem un instalator pentru asta. Cunosc numerosi oameni care insa il cheama si pentru atat.
Evident ca imi asum ca treaba facute de mine sa fie neprofesionista. :D
Asa incat, nu depinde atat de tipul de divort, cat de dv. insiva.
Nu va recomand insa vina exclusiva a celuilalt sot, produce orgolii nemasurate ce nu v-ar ajuta in negocieri pe timpul procesului; iar acestea sunt recomandate.
Alte discuții în legătură
Divort + partaj
cris-cris
Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Citatie pentru divort
radu69
In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)