avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... E indicat sa te reprezinte un avocat intr-un proces ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

E indicat sa te reprezinte un avocat intr-un proces de divort?

Vreau sa divortez de sotul meu si nu stiu exact daca e bine sau nu sa ma reprezinte un avocat. E mai indicat decat sa ma duc singura sa ma reprezint? Ma gandesc ca platesti un onorariu , taxe etc si el nu plateste nimic si e bine merci . il pot obliga la plata cheltuielilor de judecata?
Va multumesc pt staturi si am decis in urma celor scrise de dumneavoastra sa imi iau un avocat si sa incep actiunea de divort cu partaj.
Mentionez ca nu am copii . Inca o data multumesc ca m-ati ajutat sa ma hotarasc in ceea ce voi face in continuare
Sunt avocata si eu imi castig banii din sustinerea cazurilor clientilor. Mai ales ca nu aveti copii nu vad de ce ati da niste bani in plus. Eu va sfatuiesc sa mergeti singura sau dc doriti neaparat solicitati doar redactarea actiunii de catre un avocat. Pentru partaj intradevar este nevoie de asistenta juridica.
Nu stiu cum v-ati convins ca va trebuie avocat ..... intr-un litigiu civil nu este obligatorie sa fiti reprezentata de catre un avocat ... nu spun ca nu este benefic ajutorul unui avocat :)
vedeti cat de impartite sunt parerile...poate colegul va sfatuieste sa ..renuntati la avocat...:D...dar daca pierdeti, asta e!#-o
De aceea ziceam ca depinde de fiecare, nici noi avocatii nu avem aceleasi pareri si e normal.
Sotul meu ar solicita ajutorul unui profesionist si de-ar costa de zece ori mai mult decat daca ar face el... timpul lui, nervii lui, efortul lui nu au cost.
Eu insa, alta mancare de peste... :)) dupa cum spuneam, fac reparatii diverse, sub ochiul atent la orice ar outea produce o gluma al sotului meu!! :D Abia asteapta sa-mi spune: vezi, de ce sa faci tu? :)) MIe imi place sa fac insa, motivatiile noatre sunt diferite.
Iar doamna va lua o decizie nu in functie de mine sau elis ori alte pareri, ci in functie de cum i se pare dumneaei ca i se potriveste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Citatie pentru divort radu69 radu69 In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor in intretinere, partaj ... visarion visarion Sunt convins ca voi ajunge la divort, asta dupa mai bine de 20 de ani de casnicie. As prefera un divort amiabil, as prefera partaj amiabil, dar sotia mea se ... (vezi toată discuția)