avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Limba si moneda pe factura externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Limba si moneda pe factura externa

Buna ziua,

Am o firma platitoare de TVA inregistrata in Romania. Trebuie sa emit o factura catre un client din Germania care nu este platitor de TVA, adica trebuie sa emit factura catre acest client cu TVA. Pana acum am emis facturi doar catre clienti din Romania astfel as avea 2 intrebari:

1. in ce limba trebuie sa emit factura? In limba romana, in limba engleza sau pot emite o factura bilingvica pe care apar denumiri tip Adresa/Address, Denumire produs/Product name?
2. in ce moneda sa emit factura? In lei, in euro sau pot aparea ambele monede pe factura? Am cont bancar deschis atat in lei cat si in euro insa pe cel deschis in euro nu l-am folosit pana acum.

Multumesc anticipat pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Pfa factura in valuta rodica_mo rodica_mo Buna ziua, Ca PFA neplatitor de TVA care desfasoara activitate de consultanta tehnica pentru un client extern pot sa emit o factura in valuta? Clientul vrea ... (vezi toată discuția)
Livrari in italia niko 94 niko 94 Trabuie sa fac o factura pt livrare de usi in Italia, factura se face in euro si in lei, sau se face in euro si se trece la valoare si in lei(nu este tva pt ca ... (vezi toată discuția)
Facturare prestari servicii ue industrialprocespaper industrialprocespaper O firma platitoare de tva din Romania are incheiat un contract de prestari servicii cu o firma din Germania . Firma din Germania este platitoare de tva . ... (vezi toată discuția)