Vreau sa inaintez divort, dar eu si sotul stam cu chirie in Cluj. Eu am viza de flotant, dar el nu. Nu avem domiciliu comun declarat si nici proprietati comune. Casatoria s-a incheiat la Busteni, tot acolo este si domiciliul sotului in buletin. Trebuie neaparat sa merg la Sinaia sa depun cererea sau pot face si la Cluj?
Cererea se formulează la instanță de la ultimul domiciliu comun al soților, fiind vorba despre domiciliul în fapt, unde se locuieste efectiv, indiferent daca stati cu forme legale sau nu.
Va sfătuiesc să luați legătura cu un avocat de pe forum sa va ajute cu redactarea cererii de chemare în judecată deoarece aceasta trebuie sa îndeplinească niste conditii de fond, forma, sa fie motivată in fapt si in drept, probe propuse plus alte cereri accesorii daca aveti si copii minori din căsătorie. In caz contrar, riscati ca aceasta să vă fie respinsă si sa pierdeți timp pretios
Discutați cu avocatul intreaga situația și stabiliti strategia.
Pasii divortului?!!
nicavero
Buna ziua, si imi pare rau ca sunt nevoita sa ma informez despre un....divort si pasii ce trebuie de urmat. Situatia mea este urmatoarea: in 2008 mi-a dcedat ... (vezi toată discuția)