avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante la furnizorul de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante la furnizorul de apa

Buna seara. Locuiesc intr o scara de bloc cu 10 apartamente, din care 9 locuite, jumatate din vecini fiind pensionari. Furnizorul local de apa, o firma privata, a citit apometrul.general acum o luna constatand ca e o pierdere pe la o teava din subsolul imobilului, de 4400metri cubi de apa, ceea ce e enorm de mult, consumul general fiind de 50-70 metri cubi/scara/lunar. Mentionez ca in tot acest timp in care apometrul general a inregistrat aceasta pierdere, toti locatarii au avut presiune normala la apa, ceea ce nu atrezit nici o suspiciune ca ar fi pierderi la subsol. Am vorbit la asociatie, nu m au putut lamuri, iar cei de la firma ne vor imputa o suma foarte mare, in jur de 4.500 lei/apartament si nu stiu cum o sa platim aceasta suma. Intrebarea este...in cat timp...in ce modalitate(in rate sau toata suma odata) o sa platim suma...sau ce ar trebui sa fac in acest caz? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
Parus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:21, 30 Octombrie 2019

Ceea ce dvs. ne spuneti in postare este de-a dreptul hilar - adica ati pierdut apa cat ar fi consumat intregul bloc pe o perioada de 3 ani si jumatate si asta la un consum de cca. 100 mc pe luna. ! Acest lucru este cu neputinta - ati fi observat si dvs, dar si furnizorul, ca nu ar fi avut debit la celelalte blocuri - ori acest lucru, nu cred ca s-a intamplat.
Eu zic asa; apelati la un instalator profesionist ( mai bine o firma de instalatii), incercati sa discutati, le explicati situatia si, sunt sigur ca ceea ce pretinde firma furnizoare sunt doar bazaconii inventate.
In primul rand eu as face un calcul foarte simplu: ar putea instalatia dvs. sa consume atat de multa apa pe o perioada de 1 luna ? Firma despre care faceam vorbire, o sa se gandeasca si la acest aspect - in conditiile in care dvs. ziceti ca in toata aceasta perioada nu ati simtit o lipsa de presiune in locuinte. Dvs. ati sesizat bine acest aspect - daca ar fi fost o avarie atat de mare, nu ar fi fost presiune nici la apartamentele de la parter !!!
Chiar sunt curios cum o sa scapati de aceasta povara artificiala!

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa la comun onuca onuca Buna ziua....am o problema si daca a-ti putea sa-mi dati un sfat v-asi fi recunoscatoare. Locuiesc la bloc scara C fiind 3 scari A B C unde platim apa ... (vezi toată discuția)
Problema citire apometre vio2013 vio2013 Buna ziua!Am o problema cu Asociatia de locatari de care apartin:apartamentele sint dotate cu apometre proprietarii ducind indexul apei la fiecare sfirsit de ... (vezi toată discuția)
Diferete la apa rece Vasile Badea Vasile Badea Poate sa ma lamureasca cineva? La asociatia de proprieteri de cateva luni de zile se plateste pentru apa rece, desi am adus la cunostiinta administratorei si ... (vezi toată discuția)