avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Lipseste tipul ratei lunare in contractul de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Lipseste tipul ratei lunare in contractul de credit

Stima! In textul contractului de credit ipotecar,banca nu a inserat nici o clauza referitoare la tipul ratei lunare platibile(fixa sau descrescatoare). Lipsa acestei prevederi in contract intra in sfera clauzelor abusive? Poate fi considerata o practica inselatoare?
Cel mai recent răspuns: chele cezar , utilizator 13:15, 29 Octombrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Dar mergeti sa cereti lamuriri, sa nu va 'treziti" apoi ca platiti o rata cu o anumita dobanda si apoi sa spuna ca nu era dobanda corecta...
Nu ati primit desfasurator? in contract trebuie sa existe precizat tipul dobanzii, fixe sau variabile functie de un indice de referinta, ROBOR, IRCC, etc
Stima! Ma refer la rata lunara ca suma totala de plata care include toate sumele de plata(principal, dobinda, asigurari,etc). Deci in textul contractului nu face nici o referire la tipul ratei nu la tipul dobanzii(dobinda este variabila (euribor3M+marja fixa). Lipsa acestei informatii in contract nu ofera bancii de a stabili unilateral tipul ratei? Din ce am mai studiat la rata constanta dobanda incasata de banca este mai mare decat la rata descrescatoare. cest lucru de a nu informa clientul de la inceputul contractului despre caracteristicile contractului nu poate fi considerate o practica inselatoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ing 2 marje fixe sau hotie georgeck georgeck buna ziua, conform aticolului din zf. de azi ING are o formula transpatrenta de calcul a dobanzii cu 2 marje fixe. Este legala aceasta marje?.In contractul pe ... (vezi toată discuția)
Incheiere act aditional oug 50/2010 cu banca-abuz? dinu constantin dinu constantin am primit invitatia bancii de a semna un act aditional pentru un credit auto luat in 2008. fata de cotatia ROBOR au mai cerut o marja nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Dobanda banca Dana Dav Dana Dav Ce reprezinta ROBOR ,si care este cea mai avantajoasa dobinda, cea variabila sau cea raportata la ROBOR? Am un credit cu data scadeinta in 2018, credit pe care ... (vezi toată discuția)