avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil cu contract de intretinere?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil cu contract de intretinere?

am un contract de intretinere incheiat cu o persoana de varsta a 3 -a care , influentata de o nepoata, doreste sa vanda apartamentul.Dupa mai multe luni de zile de sicane, am convenit in cele din urma sa cedez si sa fiu de acord.Cum se poate vinde apartamentul respectiv?in contract e stipulat ca eu sunt proprietarul de drept si de fapt abia dupa moartea batranei, deci e grevat de sarcini, in sensul ca are uzufruct viager persoana.Batrana zici ca a innebunit, ea vinde si pleaca, nu se mai intelege nimeni cu ea.Stiu ca vanzarea nu e o conditie de reziliere a contractului, dar sunt dispus sa renunt si de aceea va intreb.
Cel mai recent răspuns: boyzone , utilizator 21:24, 4 Decembrie 2009
Eu as vedea aici ... mai mult decat o vanzare.
As vedea un CVC cu novarea debitorului (desi titulatura pe care i-am gasit-o imi cam suna a struto-camila).
Vad necesara o novatie prin schimbare de debitor pentru ca toate obligatiile asumate de dvs. prin acel contract de intretinere sa treaca asupra noului dobanditor (cumparatorul sa devina totodata debitor al obligatiei de intetinere).

Stiu ca va vorbesc pe ...limbi staine, dar e cam greu de explicat si sunt destul de obosita acum.
Sfatul meu este sa nu fiti de acord. Din punct de vedere legal NU AU CE SA FACA!
Dumneavoastra sunteti proprietar de drept , iar posesia ii apartine doamnei respective pana la data decesului, moment in care preluati si posesia imobilului. Actul de vanzare cumparare cu uzufruct viager este perfect valabil, intabulat , deci putin va pasa! Eu daca as fi in locul dvs nu as face absolut nimic. I-as inchide telefonul in nas!B-)
Daca batrana vrea sa vanda inseamna ca nu mai vrea sa o intretineti.
Poate cere in instanta rezilierea contractului, caz in care instanta ar putea stabili o suma despagubire pt. Dvs., dar sunt cheltuieli si timp si nervi ...
Daca sunteti de acord sa renuntati la imobil si nu mai vreti sa prestati intretinere, puteti vine, unde va prezentati la notar Dvs. si batrana, in acelasi contract Dvs. vindeti nuda proprietate si batrana uzufructul, si nu semnati pana nu primiti banii. Deci se redacteaza contractul, si la notar, in separeu, inainte de semnarea contractului primiti banii in mana, in fata notarului daca vreti, dupa care semnati CVC si gata.
da, asa e, batrana vrea sa vanda ca pleaca la tara la nepoata-sa, asa zic ei, dar ma rog, nu imi mai pasa, m-am saturat de hazul lor si de modul de comportare al batranei.Si intr-adevar, mi s-a spus ceva de novatie la notar, dar abia luni acum o sa stabilim ce si cum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Uzufructul viager andu1982 andu1982 buna ziua am o nelamurire in ceea ce priviste dreptul de uzufruct si dreptul de proprietate am achizitionat un apartament si am instituit un drept de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil dobandit prin donatie bgdan bgdan Buna ziua, anul trecut am primit cu titlu de donatie un apartament de la tatal meu. Acum doresc sa-l vand pentru a-mi onstrui o casa, insa pe contractul de ... (vezi toată discuția)