Buna ziua!
Sunt persoana fizica si am un spatiu amenajat in curte pe care il inchiriez pentru diverse activitati,cu contract si plata impozitelor la zi!
In luna august 2019 am fost chemat la primarie, la serviciul de taxe si impozite sub pretextul ca nu am declarat acel spatiu ca, spatiu comercial si drept urmare, acum am de platit o diferenta pe ultimii cinci ani plus penalitati!
Dilemele zilei sunt:
De ce n-am fost notificat de primarie in acesti cinci ani;
De ce trebuie sa declar ca, spatiul inchiriat este spatiu comercial, lucru care reiese deja din contractul incheiat cu chiriasul, eu fiind persoana fizica care nu desfasoara activitati comerciale;
Intrebare:
In situatia descrisa mai sus, ce pot sa fac?
Va multumesc!
Inchirierea si plata impozitului la ANAF este una, plata impozitului pentru cladirile folosite in scop comercial este alta.
Din pacate pentru dvs. primaria are dreptate: trebuia declarat faptul ca in acel spatiu se desfasoara activitati economice si platit impozit majorat, conform legii.
Impozit cladiri
botos_int
Buna ziua
Sunt administrator al unei societati comerciale care a inchiriat in 2005 un spatiu de la un institut de cercetarii situat in judetul calarasi , ... (vezi toată discuția)