avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire neegala a bunului - se poate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire neegala a bunului - se poate?

Am si eu o problema> E posibil ca dupa 8 luni de casnicie, la aparitia divortului legea sa dea 80 % din teren sotului?
Tatal sotiei a mostenit un teren, la casatoria fiicei a facut contract de vanzare - cumparare cu tinerii. Acestia, dupa cateva luni au divortat. La judecata, baiatului i se da 80 % din teren. E posibil asa ceva?
Ce mai poate face tatal fetei pentru ca terenul sa nu fie instrainat?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:01, 2 Decembrie 2009
In opinia mea , tatal fetei ( vanzatorul) nu prea mai are ce sa faca, deoarece el a transmis celor 2 dreptul de proprietate asupra terenului, el nemaiavand dreptul de a decide in privinta sortii lui. Cumparatorii detin in acest moment dreptul de dispozitie asupra bunului cumparat si ca atare, ei pot dispune asa cum doresc de bunul lor. In cazul de fata, presupun sa cei 2 vor fi nevoiti sa faca partajul , cu posibilitatea insa ca fata sa il despagubeasca pe fostul sot cu suma aferenta cotei de 80% care i-a revenit lui in urma partajului si in acest fel sa pastreze terenul . Daca este posibil sa nu sa i se fi atribuit sotului acest procent, se observa ca a fost posibil, nu stiu insa de ce a fost asa si in functie de ce criterii. Sunt lucruri ce tin de particularitea cazului de fata si cel mai bine stiu motivatiile, cei care au decis asa .
De ce i s-a dat fostului ginere, dupa divort, 80% din terenul pe care l-au cumparat impreuna de la tatal si socru in acelasi timp?
marbit a scris:

La judecata, baiatului i se da 80 % din teren. E posibil asa ceva?

Pai, daca spuneti ca i s-a dat (deja) inseamna ca ... a fost posibil.
Cum s-a ajuns la asta ar trebui sa ne povestiti dvs. Noi de unde sa ghicim ( o fi facut omul dovada ca a contribuit cu mai multi bani la dobandirea lui)

"Vanzarile" care nu sunt tocmai o vanzari (pretul nefiind real platit) au si un ...revers al medaliei.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire sotie supravietuitoare magda popescu magda popescu Buna ziua! X a cumparat un teren pe numele lui, la decesul lui s-a facut succesiune, unii au renuntat si au ramas mostenitoare 2 fiice. Ambele casatorite in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare ionica52 ionica52 Buna seara,domnule avocat! Ma numesc Dontu Ionica si locuiesc in Ploiesti.Am fost căsătorită dar am divorțat în anul 2015.Foștii socrii ne-au facut mie ... (vezi toată discuția)
Expertiza imobil partaj divort petre66 petre66 Doresc sa aflu cum se efectuiaza expertiza unui apartament intr-un proces de partaj dupa divort fara copii minori si de catre cine si expertiza auto si daca ... (vezi toată discuția)