avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Adaos comercial
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Adaos comercial

Pot fi diferite adaosuri comerciale pe o factură?Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:51, 4 Noiembrie 2019
Adaosul comercial nu mentioneaza pe factura fiscala.
Fiti mai explicita. Nu inteleg la ce va referiti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2019
Iulian MANEA, Contabil
Daca pe o factura imi vin 3 produse,la vanzarea cu amănuntul pot de exemplu:la un produs sa pun adaos comercial 30%,la al doilea 15%...in momentul in care fac pretul de vanzare?Mulțumesc
Nu. In gestiune se inregistreaza fiecare produs cu un singur pret. Eventualele reduceri pentru clienti favorizati sau ca produsele sunt nevandabile la acel pret se consemneaza in documente justificative atunci cand au loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse identice, preturi diferite (ce fac in nir)? vioviod vioviod Primesc factura de marfa de la furnizor. Ii fac Nir-ul. Atunci cand vand nu respect pretul de vanzare stabilit in Nir. Ex: daca am 3buc. din produsul A, ... (vezi toată discuția)
Nota de receptie SALVAN SALVAN exemplu: am achizitionat 300 de buc. din produsul X si il vand la 3 clienti diferiti, cu preturi diferite! cum fac nir-ul? e vb de cum trec pretul de vanzare! (vezi toată discuția)
Nir, raport de gestiune, bon fiscal la intreprindere individuala? gabi.b gabi.b La o intreprindere individuala ( neplatitoare de tva), obiect de avtivitate comercializare articole vestimentare, care tine contabilitatea in partida ... (vezi toată discuția)