avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot să-i fac reclamație executorului dacă am ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot să-i fac reclamație executorului dacă am închis datoria către o firmă de recuperare, dar el nu mi-a restituit banii achitați deja?

În 2016 am avut contul de salariu pus sub poprire de către executor pt un credit bancar pe care nu l-am plătit acum 10 ani,după un an nu am mai păstrat acel cont de salariu si mi-am facut altul, în 2017,timp de doi ani nu ma cautat nimeni ( dar bani ia luat )in prezent am primit o oferta de la kruk pe care am acceptat-o, achitând si cheltuieli de executare ,însă dl executor nu mi-a mai returnat bani pe care mi-i ia luat in 2016 din cont,acum .pot eu sa fac reclamație la Uniunea Executorilor cu extrase de cont si cu înțelegerea semnată de kruk? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cristina1308 , utilizator 19:36, 8 Noiembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
macar intrebati pe aici inainte de a face pasul de a plati.
Sa nu va para rau ca ati platit, pana la urma datorati acei bani, e o diferenta intre a nu datora bani si faptul ca nu va pot obliga sa ii dati diin pricina prescriptiei.
Am tot urmărit în mare,dar la vremea aceea când au venit cu instintare am incercat sa intreb o cunostinta care este avocat,si mi-a zis ca e dreptul lor ca sunt încadrati în cei 10 ani ,asa era creditul pe 10 ani ,cel puțin așa a zis ,ca i-am dat tot dosarul de creditare ,acum nu stiu ce avocat este,ce specializare are ,în fine....ma duceam eu la tribunal sa fac contestație la executare dar am intelels ca iti trebuie un avocat ,pe mine ma deranjează ca nu este corect ca mi-a luat executorul banii,având în vedere că am platit ,mai am un credit pe care îl plătesc tot asa la executor dar acesta nu m-a jegmanit de bani ,a venit la munca a pus sechestru pe suma pe care am luat-o plus cheltuieli de executare ,asta e ,viata e o luptă si in general câștigă cei care isi permit sa plateasca un avocat .

gi-jane2 a scris:

macar intrebati pe aici inainte de a face pasul de a plati.
Sa nu va para rau ca ati platit, pana la urma datorati acei bani, e o diferenta intre a nu datora bani si faptul ca nu va pot obliga sa ii dati diin pricina prescriptiei.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu executorul va jegmănit, ci creditorul Kruk, sau cine o fi.
Doar creditorul Kruk la angajat pe executor și ia ordonat să vă execute silit, iar executorul a virat banii în contul creditorului, nu ia oprit la el.

Deci, dacă vi s-a reținut prea mulți bani, aceștia se află acum la creditor (Kruk), executorul nu are de unde să vă returneze.

Nu este adevărat că trebuie obligatoriu să vă angajați avocat la procesul de executare silită. Aveați dreptul să depuneți personal acțiunea de contestație.

Puteați plăti un avocat doar să vă redacteze cererea de chemare în judecată, și nu v-ar fi costat mult.
Să plătiți un avocat numai pentru redactare cu siguranță v-ați fi permis.
Multumesc ,pt sfat ,poate dacă cautam mai multe informatii ....,dar am mers pe ideea ca ei oricum vor câștiga....nu ma pot lupta eu când nu am armele necesare .....multumesc

Dapix a scris:

Nu executorul va jegmănit, ci creditorul Kruk, sau cine o fi.
Doar creditorul Kruk la angajat pe executor și ia ordonat să vă execute silit, iar executorul a virat banii în contul creditorului, nu ia oprit la el.

Deci, dacă vi s-a reținut prea mulți bani, aceștia se află acum la creditor (Kruk), executorul nu are de unde să vă returneze.

Nu este adevărat că trebuie obligatoriu să vă angajați avocat la procesul de executare silită. Aveați dreptul să depuneți personal acțiunea de contestație.

Puteați plăti un avocat doar să vă redacteze cererea de chemare în judecată, și nu v-ar fi costat mult.
Să plătiți un avocat numai pentru redactare cu siguranță v-ați fi permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelămurire executare silita creanta Abraxys Abraxys Buna ziua! Bunica mea a luat un credit de la o banca comerciala in 2008. In 2016 a plătit ultima rata, cei de la banca i-au zis că mai au de plătit doar o ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Top factoring Mia4 Mia4 Buna ziua! Va rog mult daca puteti sa imi spuneti cum sa procedez...am avut un credit in franci elvetieni din 2007. In urma unui divort am ramas sa platedc eu ... (vezi toată discuția)