avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Boala profesionala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Boala profesionala

Am 32 de ani de serviciu in acelasi domeniu confectii imbracaminte din cauza statului pe scaun ore indelungate am probleme grave cu coloana ajungand si la operatie de coloana cervicala mi au fost inlocuite 2 discuri si am ramas cu monopareza branhiala stg ,, , lom
bara fiindu mi si ea afectata si genunchii toate astea ducand la invaliditate de grad lll Unde m as putea adresa si care sunt caile de urmat pt a demonstra acest lucru adica ceea ce am eu este boala profesionala.

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:49, 31 Octombrie 2019
Cel mai bine va adresati unei clinici de Medicina muncii, sa fiti consultată de dumnealor si sa decidă apoi căile de urmat...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Pentru ca afectiunea dvs. sa fie inregistrata ca boala profesionala, medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, in baza mentiunilor din dosarul dvs. medical aflat la medic (aici se inregistreaza evolutia bolii, cauzele, concedii medicale acordate, operatii, tratamente, etc. de-a lungul anilor) trebuia sa intocmeasca la un moment dat daca ar fi constatat ca afectiunile se datoreaza conditiilor de lucru/ riscurilor profesionale la care va expuneti la locul de munca, formularul BP1 si sa-l trimita la DJSP.
DJSP trebuia sa faca o ancheta si daca erau indeplinite conditiile legale sa intocmeasca formularul BP2 de inregistrare/ raportare boala profesionala.
In baza formularului BP2 firma inregistreaza boala profesionala.
Primul pas este sa luati legatura cu medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boala profesionala Mara M Mara M Buna ziua,e corecta legea pentru cercetarea bolii profesionale, in urma cu doi ani?Cred ca e impotriva omului care a muncit din greu.Daca am lucrat aproape 27 ... (vezi toată discuția)
Fisa fiam ContSters493469 ContSters493469 Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM? (vezi toată discuția)
Boala profesionala Bilboreanu Bilboreanu Ortostatismul prelungit mi a afectat genunchii.Am ajuns la leziune de menisc care trebuie oprata.Se incadreaza acesta afectiune ca boala profesionala? (vezi toată discuția)