avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora mea vrea să mă decadă din drepturi deoarece nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora mea vrea să mă decadă din drepturi deoarece nu am fost interesată de moștenire în mai puțin de un an de la deces. Cum pot să-mi apăr dreptul de moștenitor?

Mama a decedat acum 5 ani
Luna aceasta am primit citatie ptr deschiderea seccesiunii la Tribunal prin care sora mea cere sa fiu decazuta in drepturi deoarece nu am fost interesata de succesiune in mai putin de un an de la deces. Este posibil asa ceva?
Mentionez ca tatal meu traieste si locuieste impreuna cu sora mea.
Eu cum pot sa imi apar dreptul de mostenitor?
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 21:53, 30 Octombrie 2019
da, așa ceva este posibil.
moștenirile trebuie acceptate, chiar și de copii.
acceptarea mpștenirii poate fi expresă (la notar), sau tacita (acte de conservare, administrare a bunurilor moștenirii).
dacă nu ați făcut niciuna din acestea, instanța poate constata că nu sunteți moștenitoarea mamei Dvs.
nu are nicio importanță cu cine locuiesc tatăl sau sora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptarea mostenirii oanalumi oanalumi Eu nu locuiesc in imobilul ce va fii supus succesiunii (la succesiune venim atat eu, sora mea cat si tatal meu - mama este cea decedata), locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am nevoie de un răspuns :tatăl meu a decedat acum ... Eug37 Eug37 Bună ziua. Am nevoie de un răspuns :Tatăl meu a decedat acum 16 ani,în apartament locuiesc eu cu mama mea care are grad de handicap grav și aș vrea să ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)