avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cum pot proceda cu vecinii de sub mine?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cum pot proceda cu vecinii de sub mine?

Bună seara, m am hotărât sa scriu aici în urma ultimei certe avute cu vecinii de sub mine, de la etajul 2 eu stand la 3. Precizez ca am fost plecata în străinătate de mica și m am întors înapoi după 18 ani.
Cat am fost mici, eu și sora mea am fost traumatizante de bătăile în țeavă, tavan și bocanci în ușa de către vecinul de la 2 pe motiv ca facem gălăgie, unicile noastre activități erau sa ne jucam pe jos în sufragerie cu păpușile și pot spune ca am fost foarte cuminți.
Din august am revenit în România, cu un bebe de 1 an. Copil la fel de cuminte, sta și se joaca pe jos, a inceput sa meargă, merge tot timpul prin casa dar fără prea mare zgomot sau cel puțin nu în orele 13 14 și 22 08 având un program destul de stabil. Cum făceau în trecut și acum bat în țeavă și tavan zilnic, repet ca în orele mai sus mentionate copilul doarme și noi de frica ca se trezește nu facem mai nimic. La început, soțul a încercat sa vorbească cu el amiabil și sa ii spună ca este un copil mic și ca dacă se întâmplă să mai scape câte ceva, ce putem sa ii facem și ca bătăile în țeavă și tavan nu sunt motivate. In seara asta soțul cu fetita au ieșit afara și pe scara s au întâlnit cu vecinii de la 2 și s au luat de soț cum ca noi de 1 an de când am venit acasă (din august suntem în România) i am traumatizat, ca mutam mobila noaptea, ca la 2 noaptea soția lui se trezește din somn toată transpirata și panicata din cauza gălăgiei provocata de noi, ca nu suntem trecuți la întreținere și etc... Numai acuzații nonsens... Ne tot ameninta cu politia, chiar as vrea sa ii trimită la noi la ușa. Între timp eu am luat legătura cu un polițist de proximitate pentru a cere o eventuala rezolvare. Ce as putea sa mai fac?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:09, 31 Octombrie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti inregistrari audio/video cu martori.
Daca continua puneti vecinului in vedere si in scris ca hartuirea se pedepseste.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2019
Demos, utilizator
Martori tot am, aici ma refer la părinți sau neamuri care mai vin pe la copil.. Ma gândesc totuși ca fiind din partea familiei nu se tine cont.. Am sa procedez și cu înregistrări.

Demos a scris:

Faceti inregistrari audio/video cu martori.
Daca continua puneti vecinului in vedere si in scris ca hartuirea se pedepseste.

Buna ziua,
Puteti incepe cu o plangere la Politie/Parchet pentru hartuire.
Daca nu se potolesc dupa asta ii puteti actiona in instanta pentru daune .
Nu ar strica sa discutati si cu un avocat, sa le trimita o notificare de chemare in instanta daca nu inceteaza cu hartuirea.
Ce vina aveti dvs. daca ei sunt sensibili...sa mearga la medic si sa se trateze...
Intre timp...puteti cumpara cateva covoare mai groase, din acelea pufoase, tin si de cald si mai atentueaza si eventualele zgomote...
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, mulțumesc de răspuns. Am luat legătura cu un polițist de proximitate, am discutat în dimineața asta cu el și i am explicat situația. A rămas sa ia legătura cu ei și sa stabilească o zi în care ne putem întâlni și discuta cu toții. Polițistul a precizat ca pana acum nu a primit nicio plângere în legătură cu "zgomotele" provocate de noi; i am spus ca nici nu va primi sau vor primi degeaba.

Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
Cel mai ok.
Nu ar strica sa amintiti, in timpul discutiei, si de faptul ca o sa cereti "ceva daune" in instanta daca continua cu hartuirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire vecin Florii2019 Florii2019 Ce dovezi sunt necesare pt. a da în judecata un vecin pt hartuire? De 2 luni bate seara de seara,în calorifer după ora 11 noaptea,injura,ne lasa scrisori ... (vezi toată discuția)
Vecinii de dedesubt sunt exagerat de sensibili în privința zgomotelor. aș vrea să știu ce pot face, sunt pur și simplu hărțuit de ei AdrianAZ995 AdrianAZ995 Salutare! De ani de zile de cand s-au mutat sub mine, vecinii mei nu au facut decat sa se ia de mine pentru galagie. Eu de fel sunt o persoana linistita, nu ... (vezi toată discuția)
Vecini veșnic deranjati Emilia12345 Emilia12345 Bună seara. Locuiesc la etajul 5 și vecinii de la 4 ce sunt sub mine sunt deranjați de fiul meu de 1.5 ani care se joaca , și dansii se apuca sa bata în ... (vezi toată discuția)