avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procedură schimbare buletin/domiciliu 18 ani.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procedură schimbare buletin/domiciliu 18 ani.

Salutare! Urmează să împlinesc 18 ani peste 3 luni, ceea ce înseamnă că trebuie să schimb cartea de identitate. Domiciliul declarat pe CI de 14 ani este cel al mamei (părinții sunt divorțați). Între timp, sora mea a cumpărat un imobil într-o altă localitate, în care am locuit toți trei timp de câteva luni, după care ea a plecat in străinătate, rămânând în apartament eu și mama mea, însă domiciliul din cărțile de identitate a rămas cel anterior. Având în vedere ca mama mea are și actul de proprietate în original și o împuternicire notariala de folosire a semnăturii și reprezentare a surorii mele, când voi merge pentru a schimba cartea de identitate, pot sa declar acest domiciliu? Care este procedura și la care SPCLEP se face cererea - la cel din localitatea inițială sau la cel din localitatea actuală? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 1 Noiembrie 2019
Salutere, Cel mai bine mergeti la cel din localitatea unde locuiti acum si intrebati.
Cererea se poate depune la SPCLEP din localitatea actuală....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Buna seara!supun atentiei dvs urmatoatea situație: am deschis ... andreea27 andreea27 Buna seara!Supun atentiei dvs urmatoatea situație: Am deschis procedură notariala divorț. Certificatul de casatorie in original va fi retinut de notar pana ... (vezi toată discuția)
Este vorba de un apartament pe care l-am cumpărat de la mama ... Vlaneza Vlaneza Este vorba de un apartament pe care l-am cumpărat de la mama mea și sora mea acum 20 de ani. Sora mea și-a făcut carte de identitate în baza actului ... (vezi toată discuția)