Este vorba de un apartament pe care l-am cumpărat de la mama mea și sora mea acum 20 de ani. Sora mea și-a făcut carte de identitate în baza actului anterior vânzării către mine. Este legal? Între timp eu am vândut apartamentul dar sora mea continua sa- și facă carte de identitate pe adresa respectivă. Cum a făcut asta? Nu verifică nimeni?
Ce pot face eu sa nu se perpetueze la nesfârșit acest lucru
raluk0207
Utilizator 8din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Cel mai probabil, prezintă certificatul de moștenitor (sau actul de proprietate inițial, în baza căruia v-a vândut dvs), ca dovadă a domiciliului. Legal, din momentul vânzării către dvs, sora și mama trebuia sa va fi transmis toate documentele de proprietate, și ulterior, dvs, sa le transmiteți cumparatorului.
Or dacă sora si-a oprit un exemplar, acum îl folosește.
Verificări nu au unde sa fie făcute de funcționari.
Teoretic ar trebui sa ceara și un extras de carte funciara pentru informare, dar asta înseamnă ca cetățenii sa aibă documentație cadastrala și intabulare.
Și nu ii poate obliga nimeni pe oameni sa-si facă.
Tot ce puteți face este sa trimiteți adresa către SPCLEP prin care sa ii informati ca imobilul respectiv nu mai este proprietatea surorii.
georgiana.td
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Actualul proprietar poate sesiza evidenta persoanei cu privire la acest lucru, dar e posibil ca lucrătorii de acolo sa sesizeze si poliția cu privire la sora dvs, care a săvârșit infracțiunea de fals în declarații. In orice caz, va rămâne fără act de identitate, acesta urmând a fi anulat in instanță.
Ptr emitere act identitate, se cere original și copie de la actul de proprietate. De unde mai are ? E clar că deține abuziv daca mai are un exemplar.. Cred că proprietarul actual ar trebui să facă sesizare la evidența populației.