avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oprire salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oprire salariu

Buna ziua!Este normal sa lucrezi fara contract de munca?e normal sa ti se opreasca din salariu pt uniforma?ce as putea sa fac sa imi recuoerez banii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 1 Noiembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Munca fara c.i.m. este "munca nedeclarat" (munca la negru) sanctionata drastic de legislatie.

Primul pas ar fi sa sesizati ITM-ul pentru activitatea desfasurata fara c.i.m.

Angajatorul poate solicita la plecarea din unitate a salariatului valoarea neamortizata a echipamentului utilizat daca aceasta obligatie de plata in sarcina salariatului rezulta de exemplu din dispozitiile unui contract colectiv de munca aplicabil (in vigoare) sau din c.i.m. ori regulamentul intern.
Buna seara!Nu este un regulament de ordine interioara in care sa fie specificat ca la plecare se opresc bani pe echipament.Nici nu a fost discutia de asa ceva.Explicatia a fost ca nu are ce face cu echipamentul meu si ca poate face ce vrea ,ca sunt la nana ei si ca daca nu inteleg nu imi mai da niciun ban.
In acest caz, sesizati ITM-ul.
Am sesizat deja la Itm,astept raspuns.Sunt constienta ca nu imi mai recuperez banii.Multumesc!

Alte discuții în legătură

Legislatie restituire echipament de lucru și neplata salariului Nilmarcu Nilmarcu Buna ziua. Un agent de paza caruia i s-a dat echipament, in momentul incetarii contractului, sub orice forma ( demisie, etc.), poate fi obligat de catre ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba se plateste? gargamella gargamella buna ziua -am lucrat intr-un bar 3 zile -la inceput patroana mi-a zis k o sa ma angajeze cu c.i.m si mi-a cerut sa perfectez cele necesarii angajarii -dupa ... (vezi toată discuția)
3 zile de munca silviu35 silviu35 AM lucrat 3 zile la o firma la negru fara contract de munca am facut copie de pe documentul unde am semnat pot sa imi recuperez cele 3 zile de munca daca ... (vezi toată discuția)