avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire diurna
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire diurna

Buna ziua
Am avut o poprire pe cont pentru o anumita suma.Din data de 30 august o tranzactie era in asteptare pentru poprire. Am sunat la banca sa aflu mai multe detalii. Mi s-a pus intrebarea daca vreau sa fie procesata 'tranzactia in asteptare' , am raspuns cu 'Da' pentru ca deja era 30 octombrie.
Lucrez in strainatate si primesc si diurna. In cont mai erau bani in € pentru diurna. Domnisoara de la banca, a trimis banii din contul de diurna in contul de lei si de acolo i-a alocat sumei care era deja in asteptare si impreuna cu aceasta a trimis-o la beneficiar. Am sunat dupa ce am verificat contul si mi s-a spus de catre o colega de-a dansei,ca a facut o greseala si ca nu mai pot face nimic. Am discutat cu altcineva tot de la aceeasi banca si mi-a spus ca nu face parte din diurna suma respectiva si de aceea s-a trimis.
In detalii este specificata : Daily Allowance
Mi s-a spus ca trebuie trecut 'Diurna' si nu in engleza ca sa stie ca este diurna. Din aprilie si pana acum nu s-au atins de banii din contul acela,totul pana cand domnisoara a trimis si acei bani si au pus motivul ca nu este trecut in romana 'Diurna'
Este ok asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:27, 1 Noiembrie 2019
Contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati aflat de debitarea contului. Nu este adevarat ca trebuie trecut Diurna si nu Daily Allowance. A spus asta ca sa scape de o problema.

Din cate inteleg, executarea a fost achitata prin acea suma care se afla in asteptare. deci v-ati achitat de obligatii.

Va puteti recupera banii de diurna fie prin bunavointa executorului (ii solicitati suma achitata in plus din diurna), fie in instanta. In paralel poate ar trebui sa faceti o sesizare si catre banca impotriva doamnei care a operat tranzactiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire diurna adi-boca adi-boca urmeaza sa plec in strainatate si am fost pus sa-mi fac cont in banca pentru diurna in euro. Am poprire pe salar 1/3 din venitul lunar care mi se retie la ... (vezi toată discuția)
S-a ridicat poprirea. Andreea Miulescu Andreea Miulescu Buna ziua. In urma cu aproximativ 2 ani, soțul meu a fost executat silit de un executor judecătoresc. În urma executării, s-a înființat o poprire pe ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont mariangabrieldumitrescu mariangabrieldumitrescu BUNA. Am o nelamurire .intr-o zi mam trezit ca mi sa pus proprire pe conturile bancare ,eu cel care nu ma stiu dator la mineni ,intr-un final sunand la banca ... (vezi toată discuția)