avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... echivalare grupa 1 cu grupa conditii speciale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

echivalare grupa 1 cu grupa conditii speciale

Buna ziua,va cer un sfat la urmatoarea problema: sunt pensionar, la limita de varsta, am lucrat in grupa intai 14 ani la o societate care a fost lichidata in 1994. As vrea sa stiu daca se pot echivala anii respectivi cu grupa conditii speciale deoarece activitatea depusa in acea societate se regaseste in anexa la Legea 263, insa societatea a fost lichidata cu mult timp inainte de aparitia legii 263, nemaiavand cine sa faca demersurile necesare pentru echivalare,Se mai poate face ceva acum eventual in instanta,intreb pentru ca as intra la recalcularea pe legea 221. In afara celor 14 ani in grupa intai, mai am 12 ani in alta societate ani care sunt in grupa speciala. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: lupsamihai2004 , utilizator 14:16, 14 Noiembrie 2019
Daca ati depus adeverinta care atesta incadrarea in prevedrile Ordin nr. 50/ 1990 completat la 31.08.1994 si in plus in carnetul de munca se regasesc mentiuni, trebuia sa contestati decizia de pensionare in instanta.
In decizie la observatii ar trebuie sa se regaseasca motivarea pentru care nu s-au luat in considerare anii lucrati pana in 1994. Banuiesc ca s-a solicitat documentul intern al firmei prin care ati fost nominalizat la locuri de munca incadrate in grupa de munca.
Dacă de la comunicarea deciziei (primirea) nu au trecut cele 45 de zile, se poate contesta în instanță (art.139 din legea 127/2019).
Întrebare:
Ce lege reglementează asimilarea anilor de grupa I, la condiții speciale ?
Dacă aveți răspuns la această întrebare, atunci veți vedea și ce soluții de rezolvare aveți la problema d-voastră.
Dupa cum ati mentionat inainte este vorba de legea 226/2006 nu? Deoarece nu am fost niciodata implicat in procese va rog sa -mi dati niste sfaturi cum trebuie sa procedez cu contestatia,ma costa ceva procedura, trebuie sa-mi angajez avocat?
Fără avocat nu vă costă nimic.
Doar circulația hârtiilor
D-voastră veți hotărî dacă aveți nevoie de avocat.
Eu am la acest moment doua persoane care au depășit termenul de contestare (45 zile).
Pentru inceput voi incerca să le rezolv problema pe cale amiabila

Alte discuții în legătură

Beneficiez de recalcularea din legea 221/2018? lupsamihai2004 lupsamihai2004 Am iesit la pensie in ianuarie 2014, la varsta de 53 ani si 2 luni,in baza legii 263/2010.Date din decizie: Varsta standard de pensionare 65 ani,reducere ptr ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice legate de pensii crisanvasile crisanvasile Am facut o sesizare la Petrom-OMV ptr.eliberarea unei adeverinte precum ca am activat in cadrul acestei companii 35 ani in conditii deosebite de munca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta conform ord.50/1990 canca canca Am lucrat in mediu radioactiv incepind cu 14.04.1988 pina 30.05.1992. in respectiva perioada am fost incadrata in gr.I. Mi s-a eliberat adeverinta de la ... (vezi toată discuția)