avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat actionar pierdut. Posesor decedat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat actionar pierdut. Posesor decedat.

Buna ziua. Sunt fara pregatire juridica si am urmatoarea problema de rezolvat. Soacra mea avea un certificat de actiuni la ICME si primea uneori dividende. Anul trecut a plecat in vesnicie. Cum pot obtine un document si de unde, necesar dezbaterii succesorale? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: NICHIFOR , utilizator 09:51, 2 Iunie 2006
In principiu ar trebui dezbatuta succesiunea insa nu stiu daca sunteti in posesia certificatului sau doar stiti ca exista undeva... Cred ca cel mai indicat ar fi ca sotia sa telefoneze la societatea respectiva (precizand ca are calitatea de fiica succesoare a defunctei) in cazul in care nu detineti certificatul de actionar si sa incerce sa obtina lamuriri pe aceasta tema. Astept mai multe detalii pt. a putea raspunde.
Buna seara. Multumesc pentru bunavointa si amabilitate. Certificatul se pare ca nu a ajuns niciodata la proprietar, dar dividende primea. La dezbaterea succesorala nu se cere certificatul in original? Daca da, cum se poate obtine , proprietarul fiind mort iar dezbaterea se face pe acte. Pare a fi un cerc vicios. Una nu se poate fara cealalta. Unde-i inceputul? Cu multumiri. Nichifor.
Dupa cum va spuneam si in mesajul precedent, cheia este la societatea respectiva. In cazul in care nu a fost eliberat niciodata certificatul de actionar sau adeverinta care atesta calitatea de actionar (desi personal nu am mai auzit de un alt asemenea caz), atunci trebuie sa existe la societate un registru al actionarilor care se regaseste la serviciul actionariat. Parerea mea este ca sotia (prezentand C.I / B.I., certificatul de nastere si pe cel de casatorie - pentru a proba calitatea de fiica mostenitoare a decedatei) trebuie sa mearga la societate de unde in mod sigur va primi niste indicatii privind urmatorii pasi care trebuiesc facuti ( fie ii va elibera adeverinta despre care vorbeam, fie o va trimite la un registru al actionarilor - Regisco, etc.). In functie de ce va afla sotia de la societate, vom stabili ce cale va trebui sa urmati pentru rezolvarea problemei.
Multumesc. Voi face intocmai si va voi informa. Cu respect, Nichifor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nepoata Pandrea Raul Viorel Pandrea Raul Viorel In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune grobianu grobianu Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Acum doi ani, dupa decesul soacrei mele, s-a procedat la efectuarea succesiunii intre socrul meu si cele doua ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat de calitate de mostenitor ContSters213694 ContSters213694 Situatie: X a decedat, ramanand sotia supravietuitoare (Y) si fiica acestuia (Z) dintr-o casatorie anterioara ca mostenitoare. Succesiunea s-a deschis la ... (vezi toată discuția)