avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imposibilitate plata rata credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imposibilitate plata rata credit

Buna ziua !

Va solicit o opinie in legatura cu urmatoarea situatie in care ma aflu.

Am contractat un credit de nevoi personale in valoare de aprox 100.000 lei acum 4 luni, deoarece aveam o remuneratie de 10.000 lunar la actualul loc de munca. In urmatoarea luna contractul de munca a fost desfacut, si am hotarat sa ma mut din capitala inapoi in Pitesti de unde sunt originar. Rata la credit era undeva la 2500 lei lunar, mi-o permiteam lejer, dar acum nu lucrez momentan si fiind in Pitesti nu voi mai avea un salariu viitor care sa imi permita sa o platesc (2500 lei este un salariu bun aici).

Vreau sa intreb daca banca ma poate executa silit, si in aces caz daca poate confisca bunuri sau imobile, detin un autovehicul si un imobil evaluat undeva la 250.000 lei intr-un sat.

Orice solutie , sfat sau parere va fi apreciata !

Va multumesc anticipat,

O zi productiva
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:46, 1 Noiembrie 2019
Buna ziua,
In prima faza ar fi bine sa discutati cu banca, poate reusiti sa schimbati creditul din "nevoi personale" in ipotecar-pe o perioada mai mare de timp si, poate, o rata mai accesibila.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
In cazul in care nu veti putea achita ratele creditorul se va indrepta impotriva dvs pe toate caile ptr a recupera creditul acordat, inclusiv prin executare silita a bunurilor pe care le detineti.
In cazul in care mai detineti o parte din credit ar fi de preferat sa il restituiti, reducand astfel din pierderi, cheltuieli cu executorul, avocati, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la plata creditului claudiamarin claudiamarin Buna ziua, Va descriu mai jos cazul unei rude care are probleme cu achitarea ratelor la banca. Acum 4 ani a luat un credit de nevoi personale de la [banca] ... (vezi toată discuția)
Credit banca cica elena cica elena daca am 2 rate restanta la banca pentru credit de nevoi personale ce imi poate executa silit (vezi toată discuția)
Restante banci pniko2005 pniko2005 Buna ziua! Am un credit ipotecar la o banca si sunt la zi cu ratele. La o alta banca am un credit de nevoi personale la care sunt restanta de mai mult timp si ... (vezi toată discuția)