Va solicit o opinie in legatura cu urmatoarea situatie in care ma aflu.
Am contractat un credit de nevoi personale in valoare de aprox 100.000 lei acum 4 luni, deoarece aveam o remuneratie de 10.000 lunar la actualul loc de munca. In urmatoarea luna contractul de munca a fost desfacut, si am hotarat sa ma mut din capitala inapoi in Pitesti de unde sunt originar. Rata la credit era undeva la 2500 lei lunar, mi-o permiteam lejer, dar acum nu lucrez momentan si fiind in Pitesti nu voi mai avea un salariu viitor care sa imi permita sa o platesc (2500 lei este un salariu bun aici).
Vreau sa intreb daca banca ma poate executa silit, si in aces caz daca poate confisca bunuri sau imobile, detin un autovehicul si un imobil evaluat undeva la 250.000 lei intr-un sat.
Buna ziua,
In prima faza ar fi bine sa discutati cu banca, poate reusiti sa schimbati creditul din "nevoi personale" in ipotecar-pe o perioada mai mare de timp si, poate, o rata mai accesibila.
In cazul in care nu veti putea achita ratele creditorul se va indrepta impotriva dvs pe toate caile ptr a recupera creditul acordat, inclusiv prin executare silita a bunurilor pe care le detineti.
In cazul in care mai detineti o parte din credit ar fi de preferat sa il restituiti, reducand astfel din pierderi, cheltuieli cu executorul, avocati, etc.
Restante banci
pniko2005
Buna ziua! Am un credit ipotecar la o banca si sunt la zi cu ratele. La o alta banca am un credit de nevoi personale la care sunt restanta de mai mult timp si ... (vezi toată discuția)