Buna ziua,
Sunt asociat intr-o societate si am 15%. Cealalta parte e un administrator unic care are restul de 85%. Societatea are datorii la stat dar are si un imobil. Eu as dori inchiderea societatill, lichidarea imobilului si platirea datoriilor si impartirea a ceea ce mai ramane dar administratorul nu e de acord.
Intrebare : Daca continui sa raman in asociatie si datoriile cresc, exista vre-o implicatie asupra bunurilor mele personale ( societatea e un SRL si eu nu sunt administrator nici nu am putere decizionala ).
Cum pot sa declansez fortat iesirea mea din societate si impartirea bunurilor ?
Multumesc mult de tot !
Dacă celalalt asociat nu este de acord, va trebui să investiți cu o cerere motivată instanța competentă!
Ați putea răspunde cu patrimoniul personal în ipoteza în care societatea intră în insolvență, iar administratorul judiciar (sau creditorul majoritar) formulează o acțiune fondată pe art 169 din legea insolvenței!
Administrator firma
doiina
sunt administrator si asociat intr-o firma cu datorii catre stat,dar nu m-am ocupat personal de problemele firmei ,nu am avut nici profit,doresc sa ma ... (vezi toată discuția)