avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Iesire din societate cand partile nu se inteleg
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Iesire din societate cand partile nu se inteleg

Buna ziua,
Sunt asociat intr-o societate si am 15%. Cealalta parte e un administrator unic care are restul de 85%. Societatea are datorii la stat dar are si un imobil. Eu as dori inchiderea societatill, lichidarea imobilului si platirea datoriilor si impartirea a ceea ce mai ramane dar administratorul nu e de acord.
Intrebare : Daca continui sa raman in asociatie si datoriile cresc, exista vre-o implicatie asupra bunurilor mele personale ( societatea e un SRL si eu nu sunt administrator nici nu am putere decizionala ).
Cum pot sa declansez fortat iesirea mea din societate si impartirea bunurilor ?
Multumesc mult de tot !
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:11, 1 Noiembrie 2019
Dacă celalalt asociat nu este de acord, va trebui să investiți cu o cerere motivată instanța competentă!

Ați putea răspunde cu patrimoniul personal în ipoteza în care societatea intră în insolvență, iar administratorul judiciar (sau creditorul majoritar) formulează o acțiune fondată pe art 169 din legea insolvenței!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii preluate prin casatorie. posibila executare silita? ContSters506973 ContSters506973 Buna ziua, Problema mea este putin mai stufoasa. Am ramas insarcinata cu un individ pe care nu-l cunosteam mai deloc. Am decis dupa 4 luni sa ne casatorim. ... (vezi toată discuția)
Am pierdut un proces cu itm și am de plată 60.000 de lei. acum firma este inactivă, ce mi se poate întâmpla și ce trebuie să fac? Claudiuflorin1983 Claudiuflorin1983 Buna ziua sunt administratorul unei firme înființate în 2017 care in momentul de față este inactivă.Am avut proces cu cei de la ITM care mi-au dat amenda ... (vezi toată discuția)
Administrator firma doiina doiina sunt administrator si asociat intr-o firma cu datorii catre stat,dar nu m-am ocupat personal de problemele firmei ,nu am avut nici profit,doresc sa ma ... (vezi toată discuția)