avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Fișă de vizionare semnătură fără adresă
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Fișă de vizionare semnătură fără adresă

Am vizionat câteva apartamente cu diverse agenții imobiliare. Unele însă mi-au cerut să semnez în fișa de vizionare înainte să completeze adresa imobilului pe care urma să-l vizionez. Această practică mi s-a pârut puțin suspectă însă am întâlnit-o la 2 agenții din 6 cu ajutorul cărora am vizionat apartamente.

Întrebarea mea este: aceste agenții incearcă să mă manipuleze pentru a-mi folosi semnătura în eventualitatea în care cumăr un alt aprtament neintermediat de ele (caz în care ar putea să afle ulterior noua mea adresă și să o completeze în dreptul semnăturii)? Cât de fezabilă ar fi o astfel de escrocherie? În amăndouă cazurile agenții păreau să aibă un aer detașat, în sensul că o să completeze ulterior adresa (probabil pentru a o menține secretă până la vizionare), Cu toate astea, păreau să fie reticenți când le-am cerut o copie cu lista de apartamente vizionate, ca și cum nu ar fi fost ceva care să mă intereseze, doar o formalitate care nu mă privea direct. Ca și cum doar contractul în care stabilisem comisionul era important să-l am dar nu și fișa de vizionare în care semnasem cu încrederea că o să completeze cu adresa care urma s-o vizionez.

Mă întreb de asemenea dacă o astfel de practică este de bună credință și dacă nu semnalează faptul că ar trebui să ocolesc serviciile acestor agenții, sau chiar să incerc să reziliez contractele semnate cu ele înainte să cumpăr o locuință? Sau poate că exagerez și nu ar fi un scenariu realist?

Alte discuții în legătură

Se poate solicita o copie a fișei de vizionare de la o agenție imobiliară? ggicu ggicu Bună ziua, Am vizionat niște aprtamente cu o agenție imobiliară dar nu am primit decât o copie a contractului nu și a fișei de vizionare. Am cerut o ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament Msha Msha Bună seara. Am vizionat doua apartamente cu un agent imobiliar și am semnat un contract de vizionare.Am observat ulterior ca adresele apartamentelor ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament cristea sandra cristea sandra In urma cu 3 luni,un prieten a incheiat un contract de vizionare cu o agentie imobiliara.La data si ora la care trebuia sa se intalneasca cu reprezentantul ... (vezi toată discuția)