avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate solicita o copie a fișei de vizionare de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate solicita o copie a fișei de vizionare de la o agenție imobiliară?

Bună ziua,

Am vizionat niște aprtamente cu o agenție imobiliară dar nu am primit decât o copie a contractului nu și a fișei de vizionare. Am cerut o copie însă agentul respectiv pare să fie reticent și întârzie să mi-o ofere. Unele dintre adrese păreau incomplete (trecuse doar numele străzii nu și numărul la una dintre vizionări).

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Catalin 8552 , utilizator 12:12, 7 August 2020
Cu ce va ajuta fisa respectiva?.Agentul imobiliar nu este obligat să va puna la dispozitie aceste acte.
Pentru ca am semnat pe fisa de vizionare anumite adrese pe care le-am vizionat. Vreau sa am lista cu adresele, ca sa stiu ce-am semnat. Nu inteleg de ce nu am primit si eu un exemplar in primul rand?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil că sa nu contactați vânzătorul și să "sariti "agentia.Oricum nu aveti cum sa obligați o societate privată sa va puna la dispozitie actul respectiv.Puteti solicita în scris printr-o notificare dar slabe sanse.
Am făcut greșeala să semnez fără să primesc copie după acel contract (nici măcar contractul în sine, nu doar fișa de vizionare). Agenția pare reticentă să-mi trimită o copie (spun că nu găsesc copia, au schimbat sediul etc.). Nu înțeleg ce aș putea să fac având în vedere că acel contract mă privește și nici măcar nu pot să-i citesc conținutul. Am semnat cu aproximativ un an în urmă și nu am fost foarte atent la termeni, M-aș simți mai în sigurață dacă aș avea o copie înainte să cumpăr un apartament. Nu încerc să-i ”sar” însă mă tem să nu aibă ceva clauze abuzive, pentru că nu par de încredere (n-aș vrea să mă trezesc cu un comision de la ei în caz că îmi cumpăr un alt apartament). Poate că ar fi totuși un scenariu cam greu de realizat, până la urmă ar fi greu să facă asta cât timp apartamentul nu este în baza lor de date, sau vânzătorul nu a avut contact cu ei etc. ?

Mulțumesc pentru răspunsuri.
Buna ziua,

Ma aflu intr-o situatie asemanatoare. Eu nu am citit fisa de vizionare pentru ca nu te lasa agentul sa faci asta. Adresele vizionate nu se trec acolo, ci semnezi un spatiu gol...care, dupa parerea mea nu semnifica nimic atat timp cat nu a trecut adresa in fata mea.

Ce se intampla daca vreau sa ii "sar", cum spuneti dumneavoastra? Eu cum pot sa ma apar in cazul unui proces, neavand fisa de vizionare la indemana? Spuneti ca ei nu sunt obligati sa iti dea fisa pentru a nu suna proprietarul de drept, caz in care, fisele nu sunt personalizate cu astfel de informatii (de.ex.: numarul proprietarilor, adresa etc.).
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
Catalin 8552, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fișă de vizionare semnătură fără adresă ggicu ggicu Am vizionat câteva apartamente cu diverse agenții imobiliare. Unele însă mi-au cerut să semnez în fișa de vizionare înainte să completeze adresa ... (vezi toată discuția)
Contract de comision agentie imobiliara pm_35 pm_35 Buna ziua, va cer sfatul in legatura cu urmatoarea situatie: In urma cu ceva timp, urmare a unui anunt postat pe un site de specialitate, am contactat o ... (vezi toată discuția)
Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)