avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu copil

Buna ziua. Problema/intrebarea la care voi ruga pe cineva sa raspunda este a unui prieten. Divortati in urma cu 2 ani, copilul a ramas la mama, cu custodie comuna, dupa un grafic stabilit de instanta, grafic respectat de catre parinti, chiar facut la mica intelegere de multe ori, " pot sa-ti aduc fata pentru 3 zile, ca inca nu mi-au dat concediu?, etc". Problema este ca mama aduce copilul la poarta tatalui, sau il ia din acelasi loc (fostul domiciliu conjugal), dar tatal nu stie de 2 ani decat localitatea in care locuieste copilul, nu si adresa unde locuieste copilul lui. Aceasta adresa s-a schimbat in cateva randuri, in functie de perioade mai faste sau nefaste din punct de vedere financiar (garsoniera inchiriata, apartament liber temporar al unei surori, plecata in strainatate, alta garsoniera, mai nou ar fi vorba de alta locuinta cu chirie, din cele spuse de copil), precum si de posibilitatile financiare si nu in ultimul rand toanele, ale fostului concubin sau ale actualului (concubini dupa divort). Mama ii "preda" copilul tatalui doar prin benzinarii sau parcari de supermarketuri, la fel e si procedura de "preluare", neacceptand vreodata sa spuna unde locuieste, in fapt unde locuieste copilul prietenului. Satul de instante, deloc interesat de plangeri la Politie, care ar putea induce o stare de disconfort in "famila" mamei, ce s-ar putea repercuta asupra copilului, prietenul vrea sa afle cum poate stii daca sunt in regula conditiile in care locuieste copilul si mai ales " Nae, nu stiu de 2 ani unde locuieste fetita mea!" Inainte de a sesiza Autoritatea Tutelara (sau cum s-o numi), prietenul vrea sa-i inmaneze un print cu un text de lege fostei sotii, sa o zgudure un pic si sa o faca sa inteleaga ca nu e corect cum procedeaza.
Va rog mult un raspuns. Stima.

Acel text de lege ar fi raspunsul la problema/intrebare sau un sfat, cum ar trebui sa procedeze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2019
NaeV, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 12:12, 2 Noiembrie 2019
Unde locuiește fosta soție nu contează. Copilul este fericit și îngrijit?
Sincer mi se pare doar un pretext dacă răspunsul de mai sus este "da"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire program de vizitare minor karmy karmy Buna seara. Va rog mult sa mi da-ti un raspuns urgent daca este cineva on line. La ora 6 tatal copilului meu a venit si l-a luat conform hotararii ... (vezi toată discuția)
Publicare poze minor pe internet de catre straini fara acordul mamei ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Va supun atentiei urmatoarea situatie.... Dupa multe incercari de a pune capat unei casnicii esuate am luat hotararea sa fac pasul decisiv si am ... (vezi toată discuția)
Ancheta psihosociala albastrelbyo albastrelbyo Buna seara, in cazul unui divort cu un copil minor,conf procedurii trebuie facuta ancheta psihosociala la domicililul mamei. Daca mama a luat minorul si a ... (vezi toată discuția)