avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de a locui în casa părinților
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de a locui în casa părinților

Bună ziua,
Mă confrunt cu o situație mai delicată, părinții mei mă amenință cu evacuarea din imobilul în care am crescut împreună cu ei.

Toate actele le am cu adresa imobilului curent, dar părinții mei susțin că din moment ce doar ei doi sunt trecuți ca și co proprietari pe contractul casei, eu nu am nici un drept locativ și pot oricând să fiu evacuat.

Din ce am fost informat de cei de la secția de poliție, părinți mei nu mă pot evacua fără să facă în prealabil o cerere ca eu să fiu scos din spațiul locativ comun.

Menționez că sunt major și plănuiesc să mă mut cu chirie la finalul iernii.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 04:54, 3 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Părinții va pot evacua obținând o hotărâre judecătorească. Este dreptul lor în calitate de proprietari dvs sunteti un simplu tolerat in imobilul respectiv mai ales ca sunteti major .Încercați o abordare amiabilă pt a rezolva situația probabil și dvs ati gresit cu ceva greu de crezut că părinții sunt atat de "cainosi"
Ati fost informat bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu Nicole Nic Nicole Nic Buna ziua, va rog sa ma informez cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie delicata cu care ma confrunt de 1 an de zile : am luat in spatiu o persoana ( ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala andre-alina andre-alina am un prieten care are casa ocupata abuziv de niste indivizi si nu il mai lasa sa intre in imobil, unul din acesti indivizi are buletinul facut la aceasta ... (vezi toată discuția)
Obligatii parinti fata de copiii majori! OvidiuDanut OvidiuDanut Salut! Stiu ca parintii au obligatia legala de a le asigura copiilor minori printre altele si locuinta. Dupa majorat , pot parintii sa oblige copiii sa ... (vezi toată discuția)