avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avans apartament fara antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avans apartament fara antecontract

Buna ziua, sunt in situatia in care am platit un avans de 1000 euro pentru achizitionarea unui imobil in baza unei facturi, urmand ca in 2 saptamani sa fie semnat contractul. Cand am citit draftul de contract, nu am fost de acord cu anumite clauze si am fost nevoita sa nu mai achizitionez apartamentul respectiv.
Se mai poate recupera avansul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 17:36, 2 Noiembrie 2019
Depinde de clauzele stipulate in antecontract,
Buna ziua, nu am semnat nici un antecontract si nu mi s-a adus la cunostinta faptul ca nu mi se va returna avansul in cazul in care ma voi razgandi. Eu eram dispusa sa achizitionez imobilul insa nu in conditiile mentionate in contractul de vanzare cumparare, ce m- au determinat sa ma razgandesc. Va multumesc.
In acest caz ar trebui sa analizez ce scrie pe factura.

In principiu ar trebui sa primiti banii inapoi, dar trebuie studiate documentele doveditoare ale platii (factura in cazul dvs.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract fara impuneri ContSters191229 ContSters191229 am si eu o intrebare: am facut un antecontract autentificat la notar in care eu vanzator primesc avans 5000 euro de la promitentul cumparator Restul de 23000 ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract vanzare apartament costi1987 costi1987 Buna ziua, Am un apartament la vanzare si saptamana trecuta m-am inteles cu niste clienti sa il cumpere. Mi-au cerut contractul de vanzare-cumparare, ... (vezi toată discuția)
Risc semnare avans fictiv credit imobiliar. buna ziua. ma confrunt ... EuuGen EuuGen Risc semnare avans \'fictiv\' credit imobiliar. Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema, la care as dori un sfat/indrumare! Vand un apartament, ... (vezi toată discuția)