avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lipsa calitate procesuala activa exceptie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lipsa calitate procesuala activa exceptie

Asociatia proprietari m-a dat in judecata pretentii si eu am ridicat exceptia lipsei calitatii procesuale active. Eu am apartamentul ipotecat si in executare silita de multi ani, ei au venit cu un contract de vanzare cumparare al meu din anul 2007 si au aratat ca am calitatea de proprietar. Daca intre timp se vindea apartamentul? Cui ii revine datoria sa arate situatia la zi? As vrea sa fie admisa aceasta exceptie. Asociatia are actele neactualizate la judecatorie si presedinte ilegal ales a carui calitate de reprezentant o contest.
Va rog un mic ajutor...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:56, 3 Noiembrie 2019
Daca sunteti proprietar al imobilului la momentul sesizarii instantei (indiferent de exista unei ipoteci - care prin ea insasi nu stramuta proprietatea ori de existenta unei executari silite - pana la data actului de adjudecare sunteti inca proprietar) iar in cauza e vorba de o asociatie de proprietari legal constituita atunci nu putem vorbi despre exceptia lipsei calitatii procesuale active.

Faptul ca contestati calitataea de presedinte sau ca nu au actele actualizate la zi la judecatorie este o alte situatie de fapt si o alta exceptie procesuala, a carei invocare insa nu duce la respingerea actiunii asa cum va doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excepția lipsei calității procesuale pasive bcfbmv bcfbmv Bună ziua, dacă reclamantul a introdus acțiune în instanță și a chemat pârâta-societatea reprezentată de un administrator (ce nu mai este ... (vezi toată discuția)
Actionat in instanta din eroarea reclamantei danalex1971 danalex1971 Am fost citat ca parat intr-un proces civil. Am demonstrat lipsa calitatii procesuale pasive, s-a admis aceasta de catre instanta , [b]dar actiunea deschisa ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitate reprezentant Sever Simion Sever Simion Daca ii contest calitatea presedintelui de asociatie prin faptul ca nu a fost respectata legea la alegerea sa si am cerut in instanta anularea PV de adunare ... (vezi toată discuția)