Asociatia proprietari m-a dat in judecata pretentii si eu am ridicat exceptia lipsei calitatii procesuale active. Eu am apartamentul ipotecat si in executare silita de multi ani, ei au venit cu un contract de vanzare cumparare al meu din anul 2007 si au aratat ca am calitatea de proprietar. Daca intre timp se vindea apartamentul? Cui ii revine datoria sa arate situatia la zi? As vrea sa fie admisa aceasta exceptie. Asociatia are actele neactualizate la judecatorie si presedinte ilegal ales a carui calitate de reprezentant o contest.
Va rog un mic ajutor...
Daca sunteti proprietar al imobilului la momentul sesizarii instantei (indiferent de exista unei ipoteci - care prin ea insasi nu stramuta proprietatea ori de existenta unei executari silite - pana la data actului de adjudecare sunteti inca proprietar) iar in cauza e vorba de o asociatie de proprietari legal constituita atunci nu putem vorbi despre exceptia lipsei calitatii procesuale active.
Faptul ca contestati calitataea de presedinte sau ca nu au actele actualizate la zi la judecatorie este o alte situatie de fapt si o alta exceptie procesuala, a carei invocare insa nu duce la respingerea actiunii asa cum va doriti.