avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produs

Buna seara , am achizitionat o masina de spalat cu uscator in valoare de 1700 lei in data de 18.10.2019 de la magazinul Altex , Iulius Mall !

Masina de spalat nu este buna deloc , nu mi spala hainele cum trebuie , nu mi topeste capsulele , imi face un zgomot puternic ( mi au venit vecinii la usa din cauza ei ) , trebuie sa stau langa ea , deoarece se misca de la loc ; nu e stabila , face figuri la uscat haine . Masina aceasta nu e ceea ce am cautat si ceea ce imi doresc eu.

Astazi , 03.11.2019 am venit la magazin sa fac o cerere pentru returnare , deoarece n au trecut nici macar 14 zile de cand o am , iar cei de aici mi au zis ca depinde de director daca are chef sau nu sa imi aprobe cererea . Am cerut sa vorbesc cu dansul , am discutat , i am zis ca nu imi vreau banii inapoi, ca vreau sa achizitionez alta masina de spalat de acesti bani , dar dansul a zis ca NU , nu imi aproba nici o cerere , deoarece am luat-o din magazin si nu de pe online .

Sunt obligati sa o schimbe?
Eu din cate stiu , ca e cumparata din magazin sau online am dreptul a o returna?
O seara faina !
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2019
Chrysk2, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 08:21, 4 Noiembrie 2019
Strict după lege: Dacă ați luat-o din magazin nu vă puteți răzgândi în privința achiziției. Vă puteți plânge de calitatea produsului iar vânzătorul e obligat să readucă produsul la conformitate pe cheltuiala lui. O va înlocui doar dacă va constata că reparațiile depășesc prețul de nou.
Atenție însă la detalii: faptul că mașina dvs se "plimbă" înseamnă că a fost montată greșit. Asupra celorlalte probleme nu știu să mă pronunț.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme masina de spalat in garantie- arctic inger_albastru78 inger_albastru78 Am cumparat o masina de spalat Arctic in decembrie anul trecut . Inca de la prima spalare am observat ca aceea masina are un defect, un scartait. I-am sunat ... (vezi toată discuția)
Razgandire dupa cumpararea unui obiect tiberiu8mai tiberiu8mai Buna seara! Stiti cumva ceva despre existenta vreunei legi care permite sa renunti la un lucru pe care l-ai cumparat,intr-un termen de 30 de zile? Am de gand ... (vezi toată discuția)
Pot returna un produs cumparat online altex (persoana juridica)? cimpeanr cimpeanr Buna ziua, am achizitionat online de la Altex un produs care pana la venirea acestuia s-a adeverit a nu-mi mai fi util, asa ca am solicitat returnarea ... (vezi toată discuția)