avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie in apartament

Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce as putea face in cazul in care apartamentul pe numele mamei mele(bolnava cu grad de handicap de gradul 2) a fost inundat de vecina de la etajul de deasupra. Problema e ca vecina cu ceva timp in urma a mai inudat acelasi apartament din neglejenta, ca si acuma.Nu sunt probleme pe teava ci pur si simpla pune dopul la cada si uita de ea, sau alte motive. Ideea e ca data trecuta a inundat doar la baie si sa zicem ca "am trecut cu vederea" ca mama vecinei vrea a faca baie si uita de cada cand se umple. Dar de data asta a inundat baie, bucatarie, hol si sufragerie (tot acea mama a vecinei care uita sa verifice cand sa umplut cada. idea este ca pe langa suroaiele de apa de pe pereti care picura din tanav si se preling pana pe parchet, mai e vorba si de afectarea partii electrice. cel putin in sufragerie de cate ori aprinde lustra sau pune ceva in priza ii e frica sa nu faca vreun scurt circuit. In ce conditii as putea sa o trag la raspundere pe vecina de deasupra apartamentului mamei mei( bolnava de gradul 2) ca sa se invete minte sa nu ne mai inunde.Ca si mama ei o fi batrana si bolnava, dar si apartamentul mamei mele are de suferit. Mentionez ca apartamentul mamei mele nu este asigurat, dar nici sa-mi distruga vecina de deasupra un apartament de zeci de mii de euro.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2019
elenna9, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:49, 3 Noiembrie 2019
Va trebui sa va adresati instantei de judeata cu o actiune intemeiata pe raspunderea civila delictuala, prevazuta de art. 1357 Cod civil si sa solicitati repararea prejudiciului cauzat.
Desigur, cererea de chemare in judecata va fi formulata de mama dvs. intrucat ea este cea care are calitate procesuala, fiind proprietara apartamentului.
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Puteti solutiona amiabil sau eventual puteti ridica pretentii in instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa stiu cand vine evaluatorul de daune materiale? TANASEIONICA TANASEIONICA mama mea a patit un necaz: de joi, din data de 30.05.13, vecinul de deasupra a inundat-o. Apa s-a intins pe plafon de la baie catre dormitor si sufragerie. ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament westkontakt westkontakt buna ziua, tin sa precizez de la bun inceput ca sunt o persoana juridica cu sediul intr-o asociatie de proprietari. in urma cu 1 saptamana am fost inundat de ... (vezi toată discuția)
Inundatie baie apartament LARRY32 LARRY32 Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat urgent!!! Anul trecut prin noiembrie-decembrie vecina de la apartamentul de sub mine a venit spunandu-mi ca am ... (vezi toată discuția)