avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am o intrebare legata de a da in judecata/a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am o intrebare legata de a da in judecata/a trage ...

Buna ziua!

Am o intrebare legata de a da in judecata/a trage la raspundere un vecin. Acum ceva timp m-am trezit cu tavanul din sufragerie ud, ceea ce insemna ca vecinul de sus a inundat. Am incercat sa vorbesc cu dansul, tinand cont ca experienta s-a repetat, dar niciodata nu raspunde la usa. Apa curgea din tavan, se prelingea pe pereti, si pana si in ziua de azi am probleme cu el. Conducerea/asociatia locatarilor nu se implica, pentru ca am incercat sa vorbesc cu ei, dar e clar ca nu vor ajuta cumva. Acum cateva zile a inceput si din tavanul de la baie sa picure apa, si pana si azi picura. Etajera mea e zilnic uda si trebuie sa curat. E cam a 6 a oara cand toata faza asta se intampla si nimeni nu ma baga in seama, nici asociatia si nici vecinul. Sunt sigura ca de la el e.... Nu mai suport, a trecut cam jumatate de an si e clar ca nu am cu cine vorbi. Il pot trage la raspundere in instanta sau sa il oblig sa imi dea daune??
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2024
mona7279, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 08:49, 16 Octombrie 2024
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este preferabil sa va faceți o asigurare facultativa a locuinței astfel încât sa fiți despăgubit direct de firma asigurătoare, urmând ca aceasta sa își recupereze ulterior prejudiciul de la vecinul dvs.
Este cea mai rapida și ieftina varianta.

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Puteti transmite și o cerere asociației pentru a verifica dacă inundația provine din părțile comune ale blocului și una vecinului pentru a verifica și dumnealui și eventual pentru a repara daunele produse.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau prin notificare transmisă prin executor judecătoreesc.

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Bună ziua!
Puteti transmite și o cerere asociației pentru a verifica dacă inundația provine din părțile comune ale blocului și una vecinului pentru a verifica și dumnealui și eventual pentru a repara daunele produse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie in apartament elenna9 elenna9 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce as putea face in cazul in care apartamentul pe numele mamei mele(bolnava cu grad de handicap de gradul 2) a fost inundat de ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)
Dupa 2 ani probleme mita1982 mita1982 Am mai postat acum cateva luni un subiect '' Probleme imense\" avand foarte mari probleme in familie si as mai dori sa raspundeti si acolo daca doriti. De 2 ... (vezi toată discuția)