avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Îndemnizație angajată ,,la negru''
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Îndemnizație angajată ,,la negru''

Buna ziua, as dori sa va intreb daca am locde munca dar fara carte de munca, si ieri am aflat ca sunt însărcinată, pot face ceva in privința asta?? Daca pot face ceva sa iau indemnizație? Sau cum pot proceda in situatia data , Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 4 Noiembrie 2019
1. Pentru indemnizatie , atentie : singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......

2. Pentru faptul ca , angajatorul nu vi s-a incheiat c.i.m. , sesizati cat mai repede posibil ITM-ul in raza caruia angajatorul are sediul social.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femeie insarcinata Crs82 Crs82 Buna ziua.la 1 febr faceam 1 an de cand sunt angajata la actulalul loc de munca.azi patronii ma obligau sa imi semnez demisia.pot sa mai iau indemnizatia ptr ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil alin marius popescu alin marius popescu Sunt administratorul unei întreprinderi individuale .Nu am carte de munca și nici un angajat la firmă.firma are venit.Pot beneficia de indemnizație de ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil MarinescuDiana MarinescuDiana Dacă imi plătesc cartea de munca pot sa beneficiez de indemnizație? (vezi toată discuția)