avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica - Obligativitatea tamplariei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica - Obligativitatea tamplariei de aluminiu

Va rog sa ma ajutati cu prevederea legislativa (lege, norma etc) și articolul/articolele care prevad obligativitatea montarii de tamplarie de aluminiu pentru o cladire cu regim de inaltime S+P+15.
Montarea/schimbarea se impune pentru toate etajele sau de la un anumit nivel in sus?
Sau carei institutii ma pot adresa pentru a obtine clarificari?
Va mulțumesc anticipat pentru atenție și sprijin.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: S.Livia , utilizator 07:09, 5 Noiembrie 2019
Este foarte simplu
Prin modificarea de reabilitare se intentioneaza imbunatatirea confortului termic si micsorarea pierderilor de caldura
Pentru acest deziderat este necesar ca intrega suprafata reabilitata sa detina componentele care asigure schimb minim de caldura,motiv pentru care ,fara exceptie sau derogari se impune instalare tamplarie termopan aceasi calitate si caracteristici tehnice
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întrebarea era de ce tâmplărie de aluminiu?

ynocentta a scris:

Este foarte simplu[...]

Ma intereseaza motivul pentru care trebuie de aluminiu si nu PVC: are legătură cu înălțimea cladirii (bloc de locuinte), greutatea materialelor, proprietatile lor etc si exact de unde reiese aceasta obligativitate. Nu am mai auzit pana acum sa se impuna schimbarea tamplariei PVC cu aluminiu cand s-a facut reabilitarea.
In toate cazurile de inlocuire a tâmplăriei PVC, proprietarii care au dorit sa pastreze tamplaria de PVC deja montata de ei au păstrat-o.
Va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica bloc 7 scari maud maud Asociatia de proprietari din care fac parte a primit de la primarie avizul pentru strangere de semnaturi in vederea reabilitarii cf OUG 18/2009. Majoritatea ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica a blocului si obligativitatea schimbarii termopanelor Nicu2015 Nicu2015 Buna ziua. Locuiesc de cativa ani in blocul E21, din str. Nicolae Sebe, nr. 11 sector 3 Bucuresti. Cand m-am mutat in acest apartament tot ceea ce tine de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, anul trecut blocul meu a intrat in programul de anvelopare ... Nicxus Nicxus Buna ziua, Anul trecut blocul meu a intrat in programul de anvelopare si respectiv apartamentul in care stau. Dupa terminarea anveloparii m-am lovit cu o ... (vezi toată discuția)