avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cine trage la raspundere autoritatile?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cine trage la raspundere autoritatile?

Cui ma pot adresa daca institutiile statului nu imi raspund la o petitie in termenul legal (sau nu raspund deloc) prevazut in ORDONANȚA nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activității de solutionare a petitiilor (30 de zile)? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 4 Noiembrie 2019
Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Petitie termen raspuns StefaniaEmerson StefaniaEmerson As dori sa va intreb in cat timp angajatii de la stat sunt obligati sa raspunda la o petitie formulata de un cetatean? Daca nu au chef sa raspunda, ce se ... (vezi toată discuția)
Raspuns la sesizare drnc23 drnc23 Buna ziua. Acum mai bine de 30 zile am facut o sesizare la inspectia in constructii de la Primaria Municipiului Bucuresti , si in afara unui telefon de la ( ... (vezi toată discuția)
Nu mi sa raspuns la petitia formulata in termenul legal de 30 ... Roman85 Roman85 Nu mi sa raspuns la petitia formulata in termenul legal de 30 zile in baza a carui articol pot cere in instanta daune morale pentru ... (vezi toată discuția)