avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaș după tatăl meu, cumulată cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș după tatăl meu, cumulată cu salariu ?

Bună ziua! Am o intrebare, sunt student la Post-liceală, și doresc să încep și să lucrez cu un program de 8 h/zi. Eu având în prezent o pensie de urmaș , tatăl meu fiind decedat, și o pensie de handicap , grad mediu, în urma unor operații la ambele picioare. Despre gradul de handicap, știu că pot lucra cu contract de 8 ore pe zi, însă nu știu dacă venitul salarial se poate cumula și cu pensia de urmaș după tatăl meu. Mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 5 Noiembrie 2019
Pensie de urmaș poate fi cumulată cu salariu , indiferent de cuantumul acestora.

Cornel Vasile a scris:

Pensie de urmaș poate fi cumulată cu salariu , indiferent de cuantumul acestora.

Vă mulțumesc foarte mult ! Urmează să am un interviu peste câteva zile, și , dacă voi fi angajat , trebuie să merg personal să declar la casa de pensii că m-am angajat ?
Nu este obligatoriu asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit cumulat pensie urmas- salariu alina_vla alina_vla Bun gasit. Am nevoie de o parere extrem de avizata. Mama mea a iesit de curand la pensie ( stagiu complet). Ea este asistent medical si lucreaza la un CMI pe ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas Ramona1981 Ramona1981 E o diferenta daca am pensie de urmas sau pensie de invaliditate daca vreau sa ma angajez cu gradul III de invaliditate? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si salariu (fara restrictii) ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua am o intrebare: Sunt student in anul 3 , am 22 ani si am sunat la casa de pensii sa intreb daca pot beneficia de pensia de urmas dupa urma lui ... (vezi toată discuția)