avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SOMATIE ADMIN. FINANCIARA.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SOMATIE ADMIN. FINANCIARA.

Subiect: RE: SOMATIE ANAF

BUNA SEARA, as dori daca se poate un sfat, asociatia a primit astazi o somatie cum ca ar avea de platit o suma aferenta lunilor August, Sept. respectiv impozitul conf. conventiilor civile. am fost la anaf. sect 6, am spus ca am dovada ca am platit conf. F.V. si decl 100 depusa in fiecare luna deci si ptr. lunile respective dar nu am fost bagat prea mult in seama. am primt niste "fise sintetice totale" de prin 2001 pana in prezent din care rezulta ca avem de platit multi bani??? dar nu mi s-a cerut in somatie decat despre lunile Aug, Sept. ce ma sfatuiti sa fac?. sa o las balta pana se vor lamuri ca am platit sumele datorate impozitului? sau altceva??ce anume?. si de la Radet primesc extrase de cont despre sume pe care le-am platit si pana la urma nu se inyampla nimic. asa sa fac si cu aceasta somatie a ANAF-ului? sau altceva?. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 23:51, 3 Decembrie 2009
Duceti chitantele de plata catre ANAF , si cu cei de la RADET procedati tot asa. Cereti-le sa se uite in calculator de fata cu dvs . si sa verifice exact pentru a sti cat aveti de plata in mod exact.
Ati fost la biroul de evidenta pe platitor ?
Acolo va spune cand a luat nastere obligatia de plata si cand si cat ati platit .
Raspundeti in scris, si documentati daca altfel nu ati reusit, dar in acelasi timp verificati-va si fisa rol.
MULTUMESC, am fost la admin. financiara la persoana care se ocupa de aceasta problema nu a interesat-o prea mult de datoriile care apareau neplatite respectiv august si oct, mi-a dat niste fise de prin 2001 incepand si mi-a aratat ca trebuie sa fac niste sau macar o fisa rectificativa din 2006 si niste cereri de compensate tot de prin 2006 si 2007, cum ca as fi virat acele impzite in alte conturi??? sincer nu ma pricep si nu am inteles mare lucru din explicatiile sale. dar de ce-i intereseaza din 2006? dupa 3 ani orice datorie nu se prescrie? sau asta se refera doar la datoriile locatarilor?.
Dupa 5 ani se prescriu datoriile la fisc .
Faceti o cerere de compensare si aratati ca ati platit in plus catre bugetul de stat sau catre bugetul fondurilor speciale ( mentionati care anume pentru ca atunci nu era contul unic ) si scapati de problema .

Daca va ies si niste accesorii le platiti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie anaf ndan57 ndan57 BUNA SEARA, as dori daca se poate un sfat, asociatia a primit astazi o somatie cum ca ar avea de platit o suma aferenta lunilor August, Sept. respectiv ... (vezi toată discuția)
Plati buget chiulea nicolae chiulea nicolae buna ziua, va cer un sfat asupra urmatoarei probleme: am virat in anul 2009 200 mil lei reprezentand TVA din greseala in contul aferent Impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Obligatii si efecte oug58/2010- pensii (executare silita anaf 2013)-urgent! MariusDr2015 MariusDr2015 Buna ziua, pentru cei care cunoasteti subiectul, poate ma putei ajuta cu niste nelamuriri. Mai jos un rezumat cu datele problemei: - aug 2009-aug 2010 am fost ... (vezi toată discuția)